Takarítás, színek, fények – 10 Feng Shui tipp, amit mindenképp tegyünk meg!

Szeretnénk a Feng Shui elvei szerint berendezni otthonunkat? Ha mindent nem is oldhatunk meg tökéletesen, 10 dolog elengedhetetlen az energiák megfelelő áramlásához!

Takarítás tudatosan

Mivel hozzájárul az energiák szabadabb áramlásához és segít harmonikusabb otthont teremteni számunkra, sokan szeretnék alkalmazni a Feng Shui-t lakásukban, de nem tudják, hogyan is kezdjenek hozzá. Nem kell azonban haladónak lenni a témában, hogy a Feng Shui a lakásban könnyen megoldható legyen.

Nem olyan nehéz a Feng Shui-lakberendezés! Kezdjük otthonunk átalakítását alapvető Feng shui ötletekkel, melyekkel „utat engedünk” az energiák megfelelő áramlásának. Íme 10 Feng shui tipp, melyet mindenkinek érdemes kipróbálnia.

1. Takarítsunk ki alaposan! Ez az első és legfontosabb lépés a megfelelő Feng Shui környezet kialakításához – még egy irodában is. Ráadásul az egyik legegyszerűbb módszer, hogy hozzákezdjünk a megfelelő tér megteremtéséhez. A Feng Shui szerint a „tiszta otthon szerencsés otthon”.

2. Tüntessünk el mindent, amit nem kedvelünk, ami eltörött – ne tartogassunk olyan dolgokat, tárgyakat, melyeket egy évben egyszer használunk (vagy még annyiszor sem).

kacatok-1

3. Engedjünk be több fényt! Találjuk meg a módját, hogy minél több természetes fény juthasson otthonunkba: igazi lélekemelő.

4. Az éles szélek negatív energiákat hordoznak. Feng Shui-s szavakkal ez a „metal sha”. Ha vannak a lakásban éles szélek, amelyek egyenesen ránk mutatnak, negatív energiákat továbbítanak felénk. A kerekített szélű bútorok sokkal jobbak, mint az éles szélekkel rendelkezők.

5. Győződjünk meg róla, megfelelően működnek-e a lefolyóink, nincsenek-e eldugulva. A csatornák azok, ahol a tisztátalan rossz energiák „elszivárognak”.

feng-shui-furdoszoba

6. Ügyeljünk a színekre! A Feng Shui tippek azt ajánlják, otthonunk belső terének festésénél ne használjunk több mint három színt.

7. Alakítsuk ki a dolgozóhelyiségünket úgy, hogy az íróasztalunk az ajtóra nézzen. Akiknek ugyanis így áll az asztaluk, nyugodtabban és kényelmesebben érzik magukat.

hálószoba tippek 10

8. Hálószobánkból rakjuk ki a tévét, a számítógépet. A Feng Shui lakberendezési tippek azt javasolják, minden nagyobb elektromos vezérlésű dologtól váljunk meg, amikor alszunk.

9. A fürdőszoba ajtó legyen csukva éjjel, ha az szomszédos a hálószobával, így elválasztjuk az energiákat és a helyiségek funkcióit.

10. Legyünk mi magunk a „pozitív fény”: bár ez nem kifejezetten Feng Shui tipp, a pozitív hozzáállás nekünk és a körülöttünk levőknek is segít boldogabb életet élni, könnyebben felülkerekedni a problémákon!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.