Mutatós praktikum: dísz és levélnehezék egyben!

Első ránézésre bizonyára dekorációnak hinnénk ezt a különleges levélnehezéket – a szép az egészben, hogy tulajdonképpen az is lehet. Még szebb, hogy saját kezűleg elkészíthetjük.

Levélnehezék saját kezűleg.

Sikkes, mutatós, jelenléte cseppet sem zavaró, hiszen úgy fest, mint egy elegáns dekoráció.

Aki szereti a geometrikus formákat, annak valóban tökéletes. Minimál stílusú szobában is kiválóan mutat és mindig kéznél lehet a mindennapi használathoz. Ha gyakran visszük haza a munkát, vagy éppenséggel otthon dolgozunk, egy levélnehezék igen jól jöhet, különösen, ha olyan helyen van az íróasztalunk, ahol az iratokat, leveleket egy huzat könnyen összekuszálhatja.

Magát a formát bizonyára láttuk már máshol – például egy nyakláncon. Jó lenne, ha ugyanez a forma az íróasztalunkon díszelegne? Valóban különleges látvány, ráadásul nagyon hasznos is.

Saját készítésű geometrikus levélnehezékünkhöz nincs szükségünk egyébre, mint süthető gyurmára, illetve egy késre, szerszámra, amellyel az anyag faragható, vágható, alakítható. Mindkettő könnyen hozzáférhető a művészellátó boltokban.

levélnehezék

  • Vegyük ki az anyagot a csomagolásából, és melegítsük fel úgy, hogy kézzel dagasztani kezdjük. Nagyjából 5 percen át dagasszuk, míg puha és hajlékony nem lesz.
  • Ezt követően gyúrjunk belőle egy kocka formát. Használhatjuk hozzá könnyen a munkafelületet, melyhez ha kissé jobban odanyomjuk a formát, máris kilapul az oldala.
  • Ha ez megvan, elővehetjük a kést, amellyel óvatosan elkezdünk sarkokat vágni a kockába. A formázást addig folytassuk, amíg elégedettek nem vagyunk a levélnehezék megjelenésével. Ha úgy érezzük, hogy itt-ott elrontottuk, még mindig visszagyúrhatjuk az anyagot kocka formára, és elkezdhetjük a formázást előről.
  • Ha készen vagyunk, már csak meg kell sütni az anyagot. A sütést mindig a csomagoláson feltüntetett instrukciók szerint végezzük! A legtöbb anyagot negyed óráig érdemes sütni kb. 275 fokon 0,63 centiméteres vastagsághoz – ha azonban elég vastag az anyag, akár másfél óráig is sülhet a megfelelő eredményhez.

Amikor megsült, hagyjuk kihűlni a formát – máris kész a levélnehezék saját kezűleg.

Forrás: https://napidoktor.hu/index