Így tárold a bringádat!

Egyre több városban élő pattan biciklire, amely környezettudatos életmódra vall. A tárolók hiánya miatt kihívás két kerékre váltani, de megéri.

A bicikliutak csekély száma mellett a bringatárolás nehézségeivel is szembe kell nézned. A közterületeken kialakított bringatárolókban nem bővelkednek a városok, nem beszélve a lakóházakról.

Sok esetben találékonynak kell lenned ahhoz, hogy kétkerekűdet biztonságos helyen tudhasd. Persze vannak olyan társasházak, ahol külön biciklitároló áll rendelkezésre, de vannak helyek, ahol az egyszerű kikötési módszert kell alkalmaznod.

A bérházakban szinte esélytelen kültéren, biztonságban tudni a biciklid, ha pedig új építésű házban laksz, akkor sem valószínű, hogy gondoltak a tárolásra a négyzetméterekkel spóroló tervezők.

bicikli

Sokan a lakásban oldják meg a bringatárolást, amely nem is olyan lehetetlen feladat. Ha apró lakásban élsz, akkor sem kell kétségbeesned, hiszen a falon vagy akár a plafonon is elhelyezheted kedvenc drótszamaradat.

A bringás szaküzletekben, de akár a barkácsáruházakban is találsz lakásokba tervezett biciklikonzolokat, különféle kampókat. Ezeket rögzítsd a falhoz (akár a nappaliba vagy az előszobádba) és akaszd rá a biciklidet.

A plafonos megoldáshoz használd az úgynevezett bicikli liftet, amelyre felhelyezed a bringád és fel is húzhatod a levegőbe. Ide persze elengedhetetlen a nagy belmagasságú lakás. Mindig győződj meg a megfelelő rögzítésről!

A falon, mennyezeten tárolt bringa jól megfér a lakásban, még designos is lehet.

//

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.