Hogy készül egy fürdőszobaszekrény?

A fürdőszoba nélkülözhetetlen bútora a fürdőszobaszekrény – egyszerűt szeretnénk,hogy néhány kozmetikum beleférhessen? Két polc és egy ajtó, esetleg fiók is elég? Hogyan néz ki egy tipikus kisszekrény?

Fürdőszobaszekrény variációk

Hasznos, ha a reggeli készülődéshez minden a kezünk ügyében van, semmit sem kell külön keresgélni: a fürdőszobai tárolásnak megoldottnak kell lennie. Szükség van legalább egy kis szekrényre, amely a fürdőszoba hangulatához illeszkedik és kellő hellyel szolgál a kozmetikumok vagy a borotva számára.

A fürdőszobaszerkények általában front keretesek vagy keret nélküliek (ez az ún. európai stílus). A legtöbb gyártó általában csak egyik, vagy csak a másik típust kínálja. Az amerikai gyártók többnyire frontkeretes szekrényekkel szolgálnak, de néhány azért az európai stílusú fürdőszobaszekrények iránti igényt is kielégíti.

A front keretes fürdőszobaszekrények

furdoszobaszekreny-4

Ahogyan a nevük is elárulja, a front keretes fürdőszobaszekrényeknek keretük van, mely 1-2 keményfa lécből áll a szekrény frontrészén, a rétegelt lemez vagy forgácslap szekrény elején. A keret a szekrényt szilárddá, stabillá teszi és erős alapot nyújt a zsanéroknak is. Az ajtók és más frontrészek jellemzően fedik a keretet, fekhetnek vele egy síkban, de képezhetnek beugró részt is. Ezeken a kisszekrényeken a standard „könyökök” általában elölről láthatóak.

A merev felépítés miatt azonban ezekben a fürdőszobaszekrényekben nincs felső tárolórész. Hátsó része részben vagy egészben vékony anyagból készült. Ellenben egy kevésbé szabályos falra is illeszkednek, megfizethető, alacsonyabb minőségű anyagból is elkészíthetőek az oldalai. A front keret ugyanakkor szűkebbé teszi az elülső részt az ajtók és az esetleges fiókok számára.

furdoszobaszekreny

Keret nélküli fürdőszobaszekrények

A keret nélküli, európai stílusú szekrények úgy vannak megalkotva, akár a dobozok, mindkét oldalon kész oldalpanelekkel, egyszerű laminált bútorlappal vagy keskeny zsaluval lezárva. A legtöbb típus 32 mm-es fúrt lyukakat tartalmaz, mindkét oldallapban függőlegesen. Ezek megfelelően illeszkednek az európai zsanérokhoz, az asztalos szerelvényekhez, a fiókok sínjeihez, polc csapokhoz vagy egyébhez.

A legtöbb keretmentes fürdőszobaszekrényen egyszerű, dísztelen, süllyesztett ajtók vannak – amelyek inkább funkcionálisak, mintsem stílusosak – valamint rejtett zsanérok. Ezek a szekrények szilárd felső, hátsó és bázis egységekkel rendelkeznek, valamint gyakran rejtett belső fiókkal.

furdoszobaszekreny-5

Mindkét típusú fürdőszoba szekrény saját kezűleg is viszonylag könnyen elkészíthető, ha valakinek van egy kis kézügyessége és gyakorlata. Igényeinknek megfelelően szavazzunk az egyik típusra!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.