Erdő az otthonunkban – fával sokkal jobban járunk!

Hosszútávú, kényelmes és kellemes berendezésre számíthatnak azok, akik szeretik a fából készült bútorokat – megnyugtató, természetes külsejük mellett környezettudatos választások is!

Fa az otthonunkban

Akár a klasszikusabb, akár a modernebb berendezés hívei vagyunk, a gyönyörű fa bútorok alighanem mindenkit magukkal ragadnak. Ha melléjük még a lakásdekoráció is fából készül, teljes a meghitt, melegséget árasztó összhang! Különösen a tömör fa, a fenyő bútorok és dekorációk képesek igen barátságos hangulatot teremteni, amelyben egycsapásra jól érzi magát az ember. A fa berendezés nemcsak szép, megnyugtató is – otthonosan és biztonságban érezzük magunkat, a természet a lakásban is körülvesz bennünket!

fabútor1

Nem csoda, hogy akik fa bútorok között élnek, kiegyensúlyozottabbak és nyugodtabbak a mindennapokban.

Manapság fa bútorokat választani, fával dekorálni környezettudatos döntés is. Hadd legyen egy kis erdő az otthonunkban! A fa bútorok tartósak és hosszú életűek, ezért akik gyakran váltogatják bútoraikat, azoknak nem ajánlottak – ha viszont gyönyörű és hosszan tartó, ráadásul környezetbarát megoldást keresünk, nekünk találták ki őket!

fabútor2

Egy környezettudatos bútor is lehet divatos, sőt. A tervezők manapság igyekeznek olyan modelleket megvalósítani, amelyek trendik és egyben a környezetet is óvják, sőt léteznek biobútorok is, melyeket akár több generáció nyugodtan használhat – tökéletesen „zöld” berendezéssel szolgálnak.

A zöld bútorok lényege, hogy azok mindig visszaforgathatók a termelési körforgásba. A bútorokhoz főleg fát használnak, de nem ritka az újrahasznosított papír, fém és üveg sem. A fabútorok külön előnye, hogy – a faházakhoz hasonlóan – lélegeznek. Vagyis, nem szabad őket nem természetes anyaggal lekenni, mert akkor éppen ezt tesszük lehetetlenné.

fabútor3

Mellesleg a fa bútorok igen jól illenek szinte minden színárnyalathoz: fehérhez, aranyhoz, ezüsthöz, élénk árnyalatokhoz és feketéhez is. Jól párosíthatók a földszínekkel.

A zöld stílus a lakásban azonnal szembetűnő lehet, ha a fapadlók már első lépésben megteremtik azt a kellemes, otthonos hangulatot, amelyeknek megteremtésére csak a fa részletek képesek! Amennyiben mellette még a plafont is fagerendák vagy lambéria fedi, sőt, a lépcsőfeljárat is fából készült, szinte tökéletes a hatás – a természet a lakásba költözött…

fabútor4

S hogy a fabútorok mellett milyen dekorációk díszíthetik otthonunkat? Lehet az egy farönk-darabokból összeállított falrészlet, egy fa újságtartó, fakeretes képek- vagy tükör, vagy bármilyen, fából készült, falra akasztott tárgy. Valamennyi a természetes környezet fokozásához járul hozzá. Akár a teljes falat be lehet fedni fával.

fabútor5

Ami az újrahasznosítást illeti, egy fa raklapból is kiváló dohányzóasztal válhat – csak engedjük el a fantáziánkat, egészen újszerű, egyedi és természetes bútorokkal vehetjük körül magunkat!

Kötéllel, zsákvászonnal és jutával is dekorálhatunk! Nem fogunk csalódni. Természetes megjelenésük miatt ugyanúgy számos színnel kombinálhatóak, mint a fa, és ugyanúgy hangulatos, megnyugtató hangulatot hoznak létre. Jöhet minden, ami természetes, és mutatós harmóniát teremt!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.