Divatos újrahasznosítás: pólóból bevásárlótáskát!

A zacskók sehogyan sem mutatnak – egyedi bevásárlótáska jönne jól, ami mindig nálunk lehet? Ne hozzon zavarba bennünket, ha nem tudunk varrni: régi pólóból nagyon egyszerűen kreálhatunk trendi bevásárlótáskát!

Örök nyűg állandóan bevásárlótáskát kérni, amikor a pénztárnál rájövünk, hogy már megint nincs nálunk semmilyen alkalmatosság, melybe belerakhatnánk a megvett holmit? A zacskók mennyiségét így is csökkenteni kellene, a boltokban kapható összehajtogatható táskák többsége pedig – melyek kétségtelenül kis helyet foglalnak -, nem valami egyedi.

Ha a másokétól eltérő, kreatív bevásárlótáskára van szükségünk, az újrahasznosítással jól járunk! Saját készítésű táska válik ripsz-ropsz egy kimustrált pólóból, ráadásul olyan színben, amelyik nekünk a legjobban tetszik. Biztos, hogy illeni fog a ruháinkhoz, hiszen már pólóként is jó hasznát vettük…

táska2

Mire is van szükségünk? Egy régi pólóra, amit felhasználhatunk – ne legyen túlságosan könnyű anyagból, mivel úgy kevésbé bírja majd el a vásárolt dolgokat; ollóra, mérőeszközre (egy hosszú vonalzó vagy mérőszalag tökéletes), jelölőceruzára, és milliméterpapír sem árt, de ha elég ügyesek vagyunk, nem fontos használni.

Hajtsuk ketté a pólót hosszanti irányban. A felső részét kanyarintsuk le szép pontosan ollóval, de előtte érdemes megrajzolni a vonalat. A táska teteje a póló szegélye lesz, vagyis a levágott részből éppenséggel a saját készítésű táska alja válik.

Ha vannak minták a pólón, a mintás rész a táska belsejébe fog kerülni, ezért annyit kell tennünk, hogy miután levágtuk a póló felső részét, a megmaradt rész tetejét levarrjuk. (Ez az egyetlen varrás, amit véghez kell vinnünk!) Majd kifordítjuk a táskát, és így a varrásnak sem marad nyoma.

táska 4

Fordítsuk a pólómaradványt úgy, hogy az eredeti szegélye felül legyen. A táska fogójának elkészítése következik. Mérjünk ki a szegélytől 5-10 centit, hogy a fogantyú helyét meghatározzuk, és vágjuk ki a helyét – legyen elég széles a kényelmes fogáshoz (kb. 15 cm).

táska5

Ahhoz, hogy vállon is vihető legyen a saját készítésű táska, nagyobb fogantyút is vághatunk (kb.35 centimétereset).

Ha a fogantyú megvan, alatta kb. 12 centiméterrel illesszük a pólóra a vonalzót, és jelöljünk rajta réseket az anyagon: a rések legyenek kb. 2,5-5 centiméteresek, 1-1 centiméterre egymástól. Maguk a sorok is 10 centire legyenek egymástól.

táska3

Majd vágjuk ki a bejelölt réseket: legegyszerűbb körkéssel, az ollós megoldáshoz nagyobb türelem kell. Ha készen van, láss csodát: a saját készítésű táska máris előállt! Divatos, mutatós és sok minden belefér, szóval itt az ideje kipróbálni! Csak néhány vágásra vagyunk az ideális megoldástól…

táska

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.