Dekoráld a fürdőszobát is szobanövényekkel!

A fürdőszoba páradús levegője sok szobanövény számára ideális hőmérsékletet és páratartalmat biztosít. A növényeket tarthatjuk polcon, sarokpolcon, szekrényke tetején, kád sarkában, akár WC tartályon is.

Ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy a fürdőszoba sok fényt kap, akkor a következő növényeket bátran elhelyezheted ott: Orchidea, Azálea, Páfrány, Kukoricalevél, Buzogányfa, Pöttyös fikusz, Filodendron, Bromélia.

A nagy, tarka levelű szobanövények tolerálják a kevésbé világos helyeket. Tehetjük a növényeket színes kaspóba, kerámiákba, de itt is ügyelni kell az öntözésnél, hogy ne álljon meg a víz a kerámia aljába, mert könnyen kirohad a gyökér. Helyezzünk el a polcokon néhány kiegészítő kelléket a növények mellé, kagylókat, gyöngyöket, csigákat, illatos gyertyákat. Ha csak közepesen világos fürdőszobád van, amin legalább egy ablak van, akkor ezek a növények lesznek a legmegfelelőbbek: Rákvirág, Vitorlavirág, Könnyezőpálma, Borostyán.

decoracion-cuarto-de-bano-plantas

Azonban ha fürdőszobádon nincs ablak, akkor is van megoldás: Buzogányvirág, Anyósnyelv, Levélbegónia, Tenyérarália, Könnyezőpálma.

Íme, még néhány növény, amelyeket a fürdőszoba környezetébe illeszthetünk: Vizi pálma, páfrány, broméliák, pálmák, aráliák, szarvasagancs páfrány, Vénusz páfrány.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.