Az 5 legnépszerűbb lakberendezési stílus Magyarországon

Míg 5 évvel ezelőtt 2 fő iránya volt itthon az lakberendezési trendeknek 1. Mozogjunk a barna-bézs vonalon 2. legyen mediterrán az otthonunk, addig ma már egyáltalán nem ezekben a lehetőségekben gondolkozik a legtöbb ember.

A legmenőbb dolog, külföldön és itthon is ha keverünk saját ízlésünknek, egyéniségünknek, és családi hagyományainknak megfelelően több stílust. Nyilvánvalóan igyekszünk ebben a keverésben összhangot teremteni, de elsődleges cél, hogy otthonunkat teljesen személyre szabjuk, és magunkénak érezzük.

Modern Lakberendezés

A stílus fő védjegye, hogy letisztult és egyszerű vonalvezetést használ, igyekszik kiemelni a tér szépségeit. Színben egyértelműen a neutrális-szürke-fehér vonalon mozog, anyagokban is a természetesség jellemző: kedveli az olajozott fát, kezeletlen betont, és a szürke kőfelületeket. Kerüli az erős textúrákat és a harsány, vagy túlzott dekorációt. Szívesen operál asszimmetriával, a teret ellenpontozással egyensúlyozza ki. A stílus gyökerei a Bauhausig nyúlnak vissza. Mottó: visszafogottság és elegancia!

klassziukuslakberendezes

Klasszikus Lakberendezés

A klasszikus lakberendezésre egyfajta állandóság jellemző (Itt van egy kis eltérés, mert az angolszász országokban ezt inkább hívják Traditional Style-nak, a Classic Style a múzeum hatású szobákat jelenti). Szeret játszani a szimmetriával, vagy a bútorok páros elhelyezésével. A formavilágra a “klasszikus” vonalvezetés jellemző, és az absztrakt virágminták. Régi stílusok  stílusjegyeit, bútor reproducióit örömmel alkalmazza. Inkább kerekítő, és ívelt formákat használ, kerüli az éleket, sarkokat. Otthonos, de nem túlzsúfolt. Visszafogott színhasználat pasztell színek kiegészítve a meleg taupe árnyalatokkal.Mottó: Harmónia a részletekben is!

 

Forrás: Inspirációk