A növények szerepe a Feng Shuiban

Minden kert szíve a növényzet, s bár a feng shui tudománya összetettebb, minthogy pár mondatban leírjuk az ideális kertet, igyekszünk gyors és gyakorlatias tanácsot adni a szimbólumok jelentését illetően.

Próbáljunk minél nagyobb szín- és szerkezeti kontrasztokat elérni a kertben, ami segít kiegyensúlyozni a yin és yang energiát, enyhíti a negatív chi hatásait. A kis cserjék főleg a kert déli részén vannak jó helyen, de győződjünk meg róla, hogy nem takarja el az esetleges kilátásunkat az ablakból.

Ajánlott a rózsa, kamélia, aranyeső, rododendron. Ültessünk továbbá a jólét színeiben pompázó lila és vörös murvafürtöket, azon kívül, hogy nagyon attraktív, jó hatással lesz anyagi helyzetünkre is. A nyugati területekre tervezzük a fákat, illetve az illatos orgonákat, amelyek a Fa elemet erősítik, azaz a családi szeretet és az összetartás jelképe.

rózsa

A feng shui ugyanis a növényeket is csoportosítja az energiatartalom, vagyis az öt elem szerint. A Fa elemhez tarozóak jót tesznek a változásnak, a mozgásnak. Ide tartozik még a szarkaláb is, amely a hit, a bizalom és a jólét megerősítésére szolgál, szintén jó hatással van a családi életre.

A Tűz elemek, mint pl. a napraforgó és a margaréta, a szépséget és a humort szimbolizálják. A klemátisz (kerti iszalag), nem csak az egyik legszebb és legnépszerűbb kúszónövény, de a Föld elemhez tartozó béke és stabilitás jelképe.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.