Újra jönnek korlátozások – Ismét kell a maszk?

Egészségügyi szakemberek a beltéri maszkviselés és más korlátozások újbóli bevezetését szeretnék a koronavírus terjedésének lassítása céljából – írja a BBC.

Az országban az elmúlt hét napban 56 ezer PCR- és 74 ezer antigénteszt produkált pozitív eredményt, miközben a fertőzéssel kapcsolatos sürgősségi törvények pénteken lejárnak.

Az ír sürgősségi orvosok szövetsége szerint ezek az osztályok nem állnak készen jelentős mennyiségű beteg fogadására, ezért a kormánynak bátorítania kellene az otthoni munkavégzést és a beltéri maszkhordást.

Fotó: 123rf.com

Ezeket az intézkedéseket még február végén szüntették be a szigetországban, noha a maszkviselést továbbra is javasolják a tömegközlekedésen, ám ennek végrehajtására jogi lehetőség már nincsen.

Szerdán 1610 beteget ápoltak kórházban koronavírussal, és 49-en voltak intenzív osztályon a betegség miatt, miközben a halottak száma a járvány kezdete óta elérte a 6740-et a 6,5 millió lakosú országban. Az ápolók és nővérek szervezete kaotikusnak írta le a kórházakban uralkodó állapotokat.

Olvasd el ezt is!

Hogyan ellenőrizhetjük a COVID-antitest védettségünk szintjét, szükségünk lehet-e új oltásra?

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.