Újabb COVID-szigorítás: Maszk nélkül tilos belépni

Mától maszk nélkül nem léphetnek be az ügyfelek az OTP Bank fiókjaiban. A bank a koronavírus negyedik hullámának erősödése miatt döntött így; a szabályozás alól egyedül a hat évnél fiatalabb gyermekek mentesülnek.

A bank ezenkívül a munkavállalók rendszeres tesztelésével, plexiüvegekkel, kézfertőtlenítővel és gyakoribb takarítással védekezik a járvány ellen a fiókokban és a központi irodaépületekben – számol be az Index.hu.

Az OTP Bank számára kiemelten fontos az ügyfelek, a munkavállalók és családjuk egészsége, ezért mindig az aktuális járványhelyzetnek megfelelő intézkedéseket vezetnek be, amelyeket rendszeresen felülvizsgálnak, illetve a jogszabályokat is nyomon követik. Arra kérik ügyfeleiket, hogy amennyiben lehetőségük van rá, a biztonságosabb és gyorsabb online ügyintézést válasszák.

Fotó: 123rf.com

Eközben döntött a MOL: bevezeti a kötelező oltást

A nagy cégek körében a Richter után a Mol is úgy döntött, hogy a koronavírus elleni védőoltást szabja a munkavégzés feltételeként alkalmazottai körében. A munkatársaknak 2022. január 31-ig kell igazolniuk, hogy felvették az oltást, vagy más módon védettséget szereztek – számol be a Portfolio.hu.

A Mol szándékai egyértelműek: egész Európában romlanak a járványügyi statisztikák, ezért minden lehetséges eszközt be kell vetni a kollégák védelme érdekében. Járványügyi szakemberek egyetértenek abban, hogy minden Magyarországon elérhető oltással meg lehet előzni a súlyos megbetegedéseket, és ezt az állítást a Mol saját statisztikái is igazolják. A vállalat ezért alapos mérlegelés után úgy döntött, hogy él a kormányrendeletben biztosított lehetőséggel, és a munkavégzés feltételeként határozza meg a koronavírus elleni védettséget.

„Krízismenedzsment csapatunk hétről hétre kockázatelemzéseket végez, és járványügyi szakemberek bevonásával rendszeresen finomhangolja a vállalat védekezési stratégiáját. A rendelkezésre álló védettségi statisztikák alapján arra jutottunk: a jelenlegi helyzetben határozottabb intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy megvédjük a kollégáink egészségét és Magyarország energiaellátását. Bár a folyamatos tájékoztató kampányoknak és munkatársaink felelős magatartásának köszönhetően a vállalaton belüli átoltottság a 80 százalékot is meghaladja, mi jelentősen szeretnénk növelni az arányt, hiszen egymásért és a régió ellátásért is felelősséggel tartozunk” – mondta Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója.

A munkatársaknak 2022. január 31-ig kell igazolniuk, hogy felvették az oltást, átestek a betegségen, van pozitív antitest tesztjük vagy orvosilag ellenjavalt számukra az oltás. Ha a védettségi igazolvány lejár, akkor az érintett munkatársak oltakozással szerezhetnek védettséget.

Látogatási tilalom, maszk viselet – ma eldől milyen szigorítások várnak ránk

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.