Természetes védelem a COVID ellen

A COVID súlyosságát elsősorban a szervezet általános állapota és az immunrendszer fertőzések elleni védekezőképessége határozza meg, ezért korántsem mindegy, hogy milyen állapotban van az immunrendszerünk, mennyire élünk egészségesen, és mennyire figyelünk a helyes életmódra és a megfelelő vitaminpótlásra.

A világjárvány még inkább felhívja a figyelmet az egészséges életmód kialakítására és fontosságára – de mit tehetünk, ha szeretnénk ellenállóbbak lenni a betegségekkel szemben?

Az ember immunrendszerének hatékony működéséhez és a kórokozók által okozott fertőző betegségek miatti, akár életveszélyes szövődmények elkerüléséhez jelentős mértékben járul hozzá az egészséges és stresszmentes életmód, kiegyensúlyozott táplálkozás és rendszeres testmozgás. A vírus ellen a világon a legerősebb fegyver az oltás, de alapvetően nélkülözhetetlen az immunrendszer megfelelő működése.

Fotó: 123rf.com

A legfrissebb kutatások bizonyítják, hogy a COVID-19 kialakulásának, vagy súlyosabb szövődmények előfordulásának kockázatát egyes anyagok és vitaminok pótlása jelentős mértékben csökkentheti. A D3-vitamin igazolt hatása mellett egyre több kutatás folyik a nikotinamid-mononukleotid (NMN) pótlásának lehetséges szerepét illetően a COVID-19 betegség kialakulásának megelőzését illetően, de jelentek meg olyan publikációk is, ahol kimutatták, hogy a rezveratrol in vitro képes volt megakadályozni a koronavírus szaporodását.

A koronavírus-fertőzés okozta tünetek és a betegség lefolyása egyénenként változó lehet: valaki tünetek nélkül esik át a betegségen, mások enyhén, és vannak, akik kórházba kerülnek súlyos, lázas állapotban, légzési elégtelenséget okozó tüdőgyulladással, és sokan bele is halnak a fertőzésbe. Számos klinikai kutatás zajlik a koronavírus általi betegség és az immunrendszer működésének megértését illetően világszerte, és bár még rengeteg kérdés van a témában, az már bizonyított, hogy a védőoltás mellett a leghatékonyabb védekezést a jól működő immunrendszer jelenti.

„Ha az immunrendszer nem működik rendesen, akkor nem képes megfelelő védelmet nyújtani a COVID-fertőzés ellen, ami jobb esetben a betegség lassú gyógyulásához, rosszabb esetben pedig súlyos szervkárosodások révén halálhoz vezethet” – figyelmeztet Dr. Széchenyi Kornél. Az immunrendszer működőképessége függ az örökletes genetikai tényezőktől, az életmódtól és a kortól is. – „Szervezetünk működése bonyolult biokémiai folyamatoktól függ, amihez számos anyag megfelelő mennyiségű jelenlétére van szükség. Ha ezek közül a fontos anyagok közül valamelyik hiányzik, vagy nincs jelen a szükséges mennyiségben, akkor az adott biokémiai folyamat nem lesz képes a szervezet működéséhez szükséges feladatát megfelelően ellátni, ami a sejtek és azon keresztül a szervezet funckiójának zavarához vezethet, ami ezen keresztül valamilyen betegség formájában jelenhet meg” – részletezi a szakember.

Fotó: 123rf.com

Az egyik ilyen és legfontosabb biokémiai folyamat a szervezet számára szükséges energia előállítása és biztosítása annak működéséhez. Az energiát a sejtek a felvett tápanyagokból állítják elő és bizonyos energiaszállító molekulák segítségével juttatják el az energiafelhasználás helyére.

Ebben a NAD+ az egyik legjelentősebb szereplő, nélküle pár perc alatt meghalnánk. Az életkor előrehaladtával a szervezetben termelődő NAD+ szintje fokozatosan csökken. Ötven éves kor körül a szintje mintegy fele a fiatal felnőttekéhez képes” – teszi hozzá.

A Mycellen termékfejlesztő orvosa a klinikai kutatások eredményeire hivatkozva elmondja, hogy a szervezet NAD+ szintjét növelni lehet a NAD+ egyik előanyagának, a nikotinamid-momonukleotid (NMN) bevitelével. Az NMN a szervezetben NAD+ molekulává alakul át, növelve ezzel a NAD+ szintjét, hozzájárulva a szervezet működéséhez szükséges energia biztosításához és az élettani funkciók normalizálásához. Egy klinikai tanulmányban 9 COVID-19 betegségben szenvedő betegeknek NMN-készítményt adva a tünetek drámai javulását tapasztalták.

Azonban fontos megemlíteni, hogy bár a NAD+ étrend-kiegészítőként történő fogyasztása hozzájárulhat az immunrendszer természetes védekezőképességének megerősítéséhez, nem biztos, hogy önmagukban kellő védelmet nyújtanak a fertőzések ellen, vagy a betegségek legyőzésében.

Olvasd el ezt is!

Világújdonságot készítenek hazánkban – Jön a Covid elleni orrspray

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.