Sokkal rosszabb a Covid-betegek állapota, mint a korábbi hullámokban

A szegedi klinika ápolási igazgatója szerint az intenzív ellátást igénylő Covid-betegek aránya is nagyobb most, mint a második vagy a harmadik hullám idején.

A negyedik hullám más, mint az előzőek

Magyarországon is felszálló ágban van a koronavírus-járvány negyedik hulláma, az utóbbi napokban drámai mértékben megemelkedett az új Covid-fertőzöttek és az elhunytak száma is, azt pedig egyelőre senki sem tudja pontosan megmondani, mikor is tetőzhet a járvány hazánkban – számol be a Femina.hu.

Fotó: 123rf.com

Az viszont jól tudjuk, hogy ez a hullám több tekintetben is különbözik az előzőektől: egyrészt van okunk bizakodásra, hiszen több millió magyar állampolgár esett már át a vakcináción (Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi igazgatója szerint ennek is köszönhető, hogy nálunk nem alakult ki olyan mértékű koronavírus-krízis, mint a szomszédos Romániában), ugyanakkor aggodalmat szül a tendencia, mely az elmúlt hónapok történései nyomán kirajzolódott: a delta variáns tényleg komolyabb tüneteket okoz, mint a korábbi vírusváltozatok, ráadásul jóval fertőzőképesebb is, ami a járvány alakulását is számottevő mértékben befolyásolja.

Most a Szeged.hu birtokába került egy levél, amit Balogh Dénes, a szegedi klinika ápolási igazgatója írt a Klinikai Tanács hétfői ülése után a szegedi egészségügyi szakdolgozóknak. A szakember kifejtette álláspontját a helyi és az országos járványhelyzetről is.

“Az intenzív ellátást igénylők aránya is jóval nagyobb”

Balogh Dénes azt írta, jelenleg Csongrád-Csanád megye a negyedik hullámban leginkább érintett hazai régió, noha Szegeden és Hódmezővásárhelyen egyelőre még nem robbant be a járvány. A szegedi Klinikai Központban eddig 246 koronavírusos pácienst látnak el. A levélben a szakember arra is kitér, hogy a 246-os szám magasabb a második járványhullám csúcsánál és közelíti a harmadik hullám 300 körüli csúcsát a szegedi klinikán.

A folytatásért KATTINTS IDE!

COVID – Ekkor extrém ritka a súlyos, lélegeztetőgépes eset

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.