Óriási botrány – Ipari szintű negatív PCR-teszt hamisítás a Tenisz Szövetségben

Alapos a gyanú, hogy visszaélések történhettek a COVID-19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, e visszaélésekben pedig a szövetség egyes sportolói, edzői és munkavállalói is érintettek – adott ki közleményt a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ), ebben azt írják.

A szövetség elnöksége utasította az ellenőrző bizottságot, vizsgálja meg, hogy a szövetséggel kapcsolatban álló versenyzők és sportszakemberek 2021-es Covid-tesztelése során valóban történhetett-e bármilyen visszaélés, okkal merül-e fel a szabálytalanság gyanúja. Az elnökség felhívta Lázár Jánost, a szövetség fideszes elnökét arra, hogy az alapos gyanúra tekintettel tegye meg a szükséges büntetőfeljelentést ismeretlen tettes vagy tettesek ellen.

A közlemény szerint a szövetség mindenben együttműködik a vizsgálatot folytató hatóságokkal, a vizsgálat eredményeiről pedig tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.

Az MTSZ maga is vizsgálatot indított az ügyben. A III. kerületi székházban sorra hallgatják meg az éljátékosokat, az ügyben ugyanis a legjobb, legismertebb teniszezőink is érintettek lehetnek.

Fotó: MTI/Komka Péter

A szövetség közleményét – miszerint az elmúlt 48 órában értesültek a visszaélesekről – erősen árnyalja az a szerkesztőségünk birtokába jutott dokumentum, amelyben Marosi Katalin válogatott koordinátor, korábbi teniszező egy 2021 nyarán kelt fejléces, hivatalos levélben arról értesíti a válogatott teniszezőket, illetve szüleiket, hogy egy európai versenyhez

szükség van PCR tesztre a gyerekek számára, ezt most úgy tudjuk megoldani, hogy átkülditek nekem a következő adatokat és az orvosunk kiállítja a leletet 🙂 a tesztet megússzák a gyerekek.

Marosi ehhez nevet, tajszámot, születési dátumot, lakcímet és az édesanya nevét kérte. Ebből úgy tűnik, ipari szinten hamisították a negatív PCR-tesztről szóló igazolásokat.

A Davis Kupa-válogatott nemrég elküldött szövetségi kapitánya, Köves Gábor annyit felelt: nem tudja cáfolni az információnkat.

A torinói Davis Kupa előtt nekem, mint egy teljes védettséggel, három oltással rendelkező ember kezébe nyomtak egy papírt, amire semmi szükségem nem volt, utazhattam volna anélkül is. A beutazáshoz csak annak volt szüksége otthonról hozott PCR-tesztre, akit még egyáltalán nem oltottak be. Furcsának tartottam az egészet, mert a helyszínen a rendezők elvégezték PCR-teszteket.

A Torinóból sérülés miatt hazaküldött Valkusz Máté az alábbiakat mondta el a 24.hu-nak:

Ma meg kellett jelenjek a szövetség előtt, ahol negyedóránként hallgattak ki egy-egy teniszezőt. Ott is csak annyit tudtam mondani, mint most: ugyan be vagyok oltva, bárhova megyek, viszek magammal PCR-tesztet, nem bízok semmit a véletlenre. Így a DK-döntő előtt is saját magamnak megcsináltam. A torinói utazás előtt kaptunk egy tasakot, amelyben a repjegy meg egyéb hivatalos papírok is voltak. Azt nem tudom, hogy hamis PCR-igazolás is volt-e köztük, mert a repülőjegyen kívül nekem nem volt másra szükségem, mert az olaszországi beutazáshoz elég volt az EU-s oltási igazolás.

Fotó: 123rf.com

Kiderült, ki az az orvos, aki hamis PCR-teszteket állított ki a szövetségnek

Felfüggesztette a Semmelweis Egyetem azt a keretorvost, aki valódi vizsgálat nélkül állított ki negatív PCR-teszteket a Magyar Tenisz Szövetség tagjai számára. Legalább két olyan esetről tudni tavaly nyár óta, amikor az MTSZ tagjai ilyen leletekkel utaztak egy másik országba – számol be a 168ora.

Az egyik, névtelenséget kérő érintett most az rtl.hu rendelkezésére bocsátotta azt a leletet, amit ő kapott 2021 novemberében. Ezen már látszik az azt kiállító orvos neve is: Dr. Szatmári Attila. Az rtl.hu megpróbálta elérni Szatmárit az üggyel kapcsolatban, de nem vette fel a telefont.

Az MTSZ egyik dolgozója egy tavaly nyári emailben tudatta a szülőkkel, hogy gyerekeiknek teszt nélkül állítják ki a PCR-eredményt. A szövetség tagjai pedig a tavaly novemberi Davis-kupa világdöntője előtt kaptak kezükbe névre szóló teszteredményeket teszt nélkül. A Semmelweis Egyetem csütörtök este az érintett orvos megnevezése nélkül közölte: az ügyben belső vizsgálatot folytatott, ennek lezárása után a leleteken is szereplő orvos munkavégzését felfüggesztették, és a szövetség keretorvosi tevékenységére vonatkozó engedélyét is megszüntették.

Olvasd el ezt is!

Vigyázz! – Átveri a PCR-t a lopakodó omikron variáns

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.