Oltást az asztmásoknak és az allergiásoknak, poszt-Covid-ambulanciát a gyerekeknek!

Eddig kétséges volt, de most már egyértelművé vált: az asztmásoknak és az allergiásoknak is javasolt a koronavírus elleni oltás.

Madurka Ildikó, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet intenzív terápiás főorvosa az M1 aktuális csatornán elmondta: a járvány miatt különösen fontos, hogy az asztmások és az allergiások kordában tartsák betegségüket, folytassák a nekik előírt terápiát.

“Ezek a koronavírus elleni oltást nem befolyásolják” – tette hozzá.

A terápia folytatása azért fontos, mert a koronavírus-fertőzés elején ahhoz hasonló tünetek jelentkeznek, mint amikor az asztma, az allergia súlyosbodik. A terápia folytatásával így hamarabb észre lehet venni a vírusfertőzést.

Nagy az igény a gyerekeknek nyitott poszt-Covid-ambulanciára

Nagy az igény a gyerekeknek nyitott poszt-Covid-ambulanciára, ahová azokat a koronavírus-fertőzésen átesett gyerekeket várják, akiknek a betegség után egy hónappal is tüneteik vannak – közölte a Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekgyógyászati Klinikája Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezetője az M1 aktuális csatornán.

Krivácsy Péter azt mondta, hogy a klinika csütörtökön jelentette be az ambulancia nyitását, délutánra pedig már júliusig beteltek az időpontok. Jelenleg az ambulancia csak szerda délelőtt várja az érintetteket, de az igényekhez igazodva új idősávokat nyitnak majd. A Covid hosszútávú tünetek közé tartozik a gyengeség, az iskolai teljesítménycsökkenés, a fejfájás, a hasi, a keringést és a légzést érintő panasz.

Az osztályvezető arra kérte a szülőket, hogy időpontfoglalás előtt konzultáljanak a gyerek háziorvosával is, mert előfordulhat, hogy más probléma áll a tünetek hátterében.

Kisgyermekeken is teszteli az oltását a Moderna

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.