Nagy eséllyel elkapja a vírust, aki nem kapja meg az oltást

Aki nem kapja meg a védőoltást, az nagy eséllyel elkapja a koronavírust, és nem lehet tudni, hogy milyen súlyos lefolyású lesz.

Aki elkapja ezt a vírust, annál nincs ember, aki megmondja, milyen súlyosságú állapotba fog kerülni: enyhe tünetekkel megússza, vagy súlyos állapotban intenzív osztályra kerül – az M1 aktuális csatornának Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa.

Péter Ádám kiemelte, bárki megkérdezi, azt feleli: az oltás a megoldás. Kitért arra is, hogy Magyarországon többféle vakcina áll rendelkezésre, amelyekről elég sok elbizonytalanító információ látott napvilágot. A szakember viszont leszögezte: egyértelműen, szakmai bizonyossággal ki lehet jelenteni, hogy mindegyik vakcina, amelyet Magyarországon használatba vettek, biztonságos és hatásos. 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Honvédkórház szakorvosa mindenkitől azt kérte: bízzanak az orvostudományban és az orvosokban. Aki regisztrál, azt az oltást fogja megkapni, amelyik számára a legmegfelelőbb.

Péter Ádám – aki az első hullám óta vesz részt az intenzív osztályra kerülő koronavírusos betegek ellátásában – az M1 stábjának meg is mutatta, hol látják el a súlyos állapotba került fertőzötteket. Valaki már megbetegedésének első napjaiban az intenzív osztályra kerül, de olyanok is vannak, akiknél a hetedik nap környékén lép fel olyan állapotromlás, amely miatt intenzív osztályra kerülnek. Felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus elsődlegesen a tüdőt érinti, de a vese, a szív működésében is problémát okozhat.

Ez a vírus minden szervre hat” – szögezte le Péter Ádám, aki azt is kiemelte: az orvosok számára is megdöbbentő, milyen nagy arányú halálozást okoz a koronavírus.

COVID – Mindennél fontosabb, hogy minél többen megkapják legalább az első oltást

Forrás: Napidoktor.hu


3 hozzászólás

 1. ferenc józsef attila

  Ne higyjetek a covidistáknak.Hitvány szakmaiatlan propaganda toló mind!

  Válasz
 2. Fenyves Gabriella

  Az jobb, ha a kínai vakcina beadatásával egy világméretű ember kísérlet részesévé tesznek!!!??? Tessék lehívni az egyébként olcsöóbb, a NER lovagok lenyúlása által nem drágított, EU-ban engedélyezett vakcinákat! Orsós cigány pedig vigéckedjen a saját csicskáival és szaros stgómanjait nyugodtan tegye kísérleti patkánnyá!!!!!!!

  Válasz
 3. Zsuzsa

  Mást nem hallani, hogy oltassuk magunkat. Nem értem, hogy akkor közel a 70-hez,/ cukor, magas vérnyomás/ miért nem hívnak, pedig az első napon regisztráltam.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.