Meghökkentő – Ez a bagatell tünet is jelezheti, hogy megfertőzött az omikron

Hiába telt el két év, nem lehetünk elég óvatosak, ha a koronavírusról van szó. Nem elég, hogy magát a COVID-ot még az influenzától vagy a szimpla megfázástól is nehéz megkülönböztetni, de ráadásul a különböző variánsokat sem egyszerű meló elkülöníteni egymástól. Míg korábban a delta okozott sok problémát, addig mostanra az omikron felelős az új megbetegedések jelentős részéért.

Most pedig kiderült, hogy egy olyan tünet is utalhat az omikronfertőzésre, amire eddig álmunkban sem gondoltunk volna. Ez pedig nem más, mint a szemviszketés, amire ráadásul az omikron megjelenése óta a netes keresések is megnövekedtek. Twitteren többen is beszámoltak panaszaikról, és sokan tapasztalták azt, hogy az első tünet bizony a szemviszketés volt, amiről nem gondolták volna, hogy valóban COVID-fertőzést jelez. A korábbi variánsoknál ez nem volt jellemző, de tény, hogy a kötőhártya-gyulladásos szemfertőzés, a fényérzékenység és a szemfájdalom jelentkezett néhány betegnél – számol be a Joy.hu.

Fotó: 123rf.com

Az omikron inkább olyan, mint egy felső légúti megbetegedés – nyilatkozta Diego Hijano a Bestlife-nak.

Ebből kifolyólag pedig nagyobb eséllyel támadja az orrot, a torkot és a szemeket. Egy vírus esetében a tested gyulladással reagál, ami okozhat szemvörösséget és viszketést is. Önmagában csak ez viszont ritkán jelez COVID-ot, inkább akkor fontos erre a tünetre is felfigyelni, ha mellé más koronavírusos tüneteket is észlelsz.

Olvasd el ezt is!

Omikron – Teljesen mások a tünetek oltottaknál és oltatlanoknál

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.