Láss tisztán! – Ez az igazság a COVID elleni vakcinákról

Rusvai Miklós kitálalt a COVID elleni vakcinákról, elmondta az igazságot, a virológus tisztába tette a dolgokat.

Az orvosok között komoly eltérés van azzal kapcsolatban, hogy ki mit ajánl a harmadik oltásnak, abban viszont mindannyian egyetértenek, hogy az oltást fel kell venni – erről beszélt Rusvai Miklós virológus az Inforádióban.

„Minden intézkedés segíti a járvány terjedésének lassulását, a cél, hogy ellaposítsuk a járványgörbét, az egészségügy kapacitását ne haladja meg az arra rászorultak száma”– fogalmazott a víruskutató, aki a már Magyarországon is megjelent delta+ mutánsról is szót ejtett – számol be a Promotions.hu.

Rusvai szerint az új mutáns semmiképpen sem befolyásolja a vakcinák hatékonyságát.

„Terjedőképesebb egy kicsit, azt még a felmérések nem igazolták, hogy azért okoz-e gyakrabban fertőzést fiataloknál, gyerekeknél, mert az idősebb korosztály átoltottsága magasabb, vagy pedig valóban erősebb a kórokozó-képessége”

Rusvai Miklós elmondta, hogy ő a ”vakcinamixelés híve”, magyarán az inaktivált vírust tartalmazó vakcina tulajdonképpen bármelyikre adható, annak a legkevesebb a mellékhatása is. A virológus felhívta a figyelmet arra, hogy igazán jó immunitás csak akkor alakulhat ki, ha az ember beoltatta magát, aztán meg is fertőződött a vírussal, ugyanis ilyenkor nyálkahártya-immunitás alakul ki. Ebben az esetben nyugodtan várhatunk 6 hónapot a következő oltással.

COVID – Jön az új vakcina, ami évtizedekig védetté tesz

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.