Koronavírus – További szigorítások jönnek?

A vírusmutánsok miatt egyre emelkedő megbetegedések miatt lehet, hogy újabb intézkedéseket kell foganatosítani.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa elképzelhetőnek tartja, hogy szigorítani kell a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott intézkedéseken, mert a vírusmutánsok miatt egyre többen fertőződnek meg, és kerülnek kórházba.

Az intézkedéseken kívül egyelőre csak a védőoltással lehet védekezni a járvány ellen, ezért fontos, hogy minél többen minél hamarabb megkapják az első oltást.

Fotó: MTI/Mészáros János

Mivel még nem áll rendelkezésre elég oltóanyag, több országban is elkezdték kitolni az első és a második oltás közötti időt az adott vakcina alkalmazási útmutatójában leírt maximális időig, így több ember kaphatja meg az első adagot, amely már ad valamennyi védettséget. Véleménye szerint ez helyes módszer, amíg nincs elég vakcina.

Szlávik János elmondta: egyes országokban azzal is kísérleteznek, hogy a második oltáskor nem ugyanazzal a vakcinával oltanak, mint az első alkalommal, ezzel próbálva magasabb hatékonyságot elérni. Ezek még csak kísérletek, amelyeknek nem ismertek az eredményei, ezért egyelőre ragaszkodni kell ahhoz, hogy mindkét oltás ugyanazzal a vakcinával történjen.

Koronavírus – Oltással visszaszoríthatók az újabb mutánsok?

Forrás: Napidoktor.hu


2 hozzászólás

 1. Jáger László

  Fizikai és adminisztratív eszközökkel a járványt nem lehet +állítani!!
  Csak kémiai és biológiai módszerekkel….
  Ez a szerény véleményem…
  csak ennyi
  barátilag

  Válasz
 2. Gyimesiné Beatrix

  Kérünk szépen részletes tájékoztatást Dél-pesti Centrumkórház infektológájától, hogy pontosan kiknek javasolják az 1 órás terápiás infúziót a Covid vírus ellen ? Milyen betegeknek? És ez már kivitelezhető, vagy csak tervben van ? Ha valaki krónikus beteg és idős is annak ez a védekezés a javasolt . Hol lehet rá jelentkezni ? Mennyibe kerül ilyen betegeknek ez az infúziós kezelés ? Mennyi a várakozási idő, ambulans megoldható-e vagy pedig be kell feküdni a kórházba ? Kelle-e hozzá házi orvosi, vagy kardiológia szakember javaslata, vagy elég az eddigi beavatkozások, betegségek Ambulans Lapja ?

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.