Koronavírus – Egyre több mutánstörzs jelenik meg

A fokozott oltási tempó kiváló számai

Egymillió-kétezer-hétszáztizennégyen kapták meg a koronavírus elleni első, 307 929-en a második védőoltást. Az unióban Magyarország a második az átoltottsági listán. A magyar lakosság több mint 10 százaléka megkapta már a koronavírus elleni vakcinát – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos.

A fokozott oltási tempóra azért is szükség van, mert egyre romlik a helyzet. Egyre több mutánstörzs jelenik meg világszerte.

​A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek mától lépnek életbe. 2696 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 468 713-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 115, többségében idős, krónikus beteg, az elhunytak száma 15 988-ra emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 336 744, de az aktív fertőzöttek száma is már 115 981-re emelkedett. 7924 koronavírus-fertőzött beteget ápolnak kórházban, közülük 806-an vannak lélegeztetőgépen.

Azok, akik már átestek a fertőzésen, de hosszabb ideje szövődményekkel küzdenek, például fáradékonyak, mindenképp forduljanak a Covid-ambulanciához.

Az ott dolgozók széles körű kivizsgálás után felállítják személyre szabottan, hogy milyen terápiával lehet csökkenteni, megszüntetni a szövődményeket.

Hangsúlyozta az Európában terjedő vírustörzsek reprodukciós rátája igen magas, így a fertőzés is gyorsabban terjed, és sokkal súlyosabb a betegség lefolyása is.

Magyarország után már Szlovákiában is kimutatták a dél-afrikai mutánst. Müller Cecília hozzátette, több ezer embernél mutatták ki a brit mutánstörzset, és több mint száz fertőzöttnél pedig  a cseh variánst diagnosztizálták.

​Kijelenthető, hogy Magyarországon a brit vírusmutáció okozza a megbetegedések nagy részét.

Ez a vírustörzs inkább a faitalokat támadja meg, és első tüneteként köhögés és magas láz jelentkezik.

Az iskolák, óvódák bezárásának kapcsán elmondta, ha megoldható, a szülők a gyereket ne a nagyszülőkre hagyják. Csak abban az esetben bízzák rájuk, ha már a nagyszülők megkapták a vakcinát, és ki is alakult náluk a védettség.

Az oltandók a 1818-as telefonszámon kérhetik a pontatlanul regisztrált adatuk javítását – emlékeztetett Müller Cecília. Hozzátette, ha esetleg zsúfoltak a vonalak, akkor az adatok javítása kérhető a következő e-mail-címen is: [email protected].

Koronavírus – A brit vírusmutáció az egész világon domináns lehet

Forrás: Napidoktor.hu


Egy válasz

 1. Jáger László

  Őszintén mondom!!
  1.re sem vagyok vevő!!!
  HúzzanakmL a francba….
  Ezt kívánom…..
  ilyen 1XŰ!!!
  barátilag
  J.-L.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.