Itt az új tünet: a Covid-pénisz

Hihetetlen tünetről számolt be a koronavíruson átesett férfi!

Már rengeteg Covid-tünetről számoltak be a fertőzésen átesettek, de mindenképpen az egyik legkülönösebb az, amit most egy férfi állít: elmondása szerint a férfiassága összezsugorodott a vírus miatt (ez a Covid-pénisz).

Az orvosok ráadásul – balszerencséjére – semmi jóval nem tudják kecsegtetni: valószínűleg ez a hatás végleges marad – számol be a Ripost.

A neve elhallgatását kérő amerikai férfi a harmincas éveiben jár, s állítólag a betegsége előtt átlagos pénisszel rendelkezett, most viszont körülbelül két és fél centiméterrel kisebb lett a mérete.

A 3400 ember bevonásával készült University College London tanulmány szerint ez a tünet rendkívül ritka még azon 200 ember között is, akiknél long-covid alakult ki.

Fotó: 123rf.com

A Covid-pénisz oka

„Harmincas éveimben járó heteroszexuális férfi vagyok. Tavaly júliusban elkaptam a Covidot, nagyon megszenvedtem, kórházba kerültem” – magyarázta a férfi a Mirrornak. – „Amikor végre hazamehettem, merevedési zavaraim voltak. Ezek fokozatosan javultak, miután orvosi segítséget kértem, de úgy tűnik, maradandó problémám is van… A péniszem összezsugorodott. Mielőtt megbetegedtem, két és fél centivel nagyobb volt a méretem, mint most, így az átlag alattiak közé kerültem.”

A pórul járt férfi orvosai úgy vélik, érkárosodás áll a probléma hátterében, ráadásul valószínűleg egy maradandó tünetről van szó.

„Nem kellene, hogy számítson, de ez az egész nagyon negatív hatással volt az önbizalmamra a teljesítményem terén” – tette hozzá a férfi.

Ashley Winter, amerikai urológus az eset kapcsán megjegyezte: az erekciós zavarból eredő rövidülés kockázata akkor lehetséges, ha a probléma oka nem pszichés, hanem fizikai.

Olvasd el ezt is!

A COVID hazavághatja a szexuális életet is

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.