Így kerülheted el a mellékhatást COVID-oltás után

Már a vakcinák megjelenése óta tudjuk, hogy akárcsak egy influenza elleni oltásnak, úgy ezeknek is akadnak rövid távú mellékhatásai. A legtöbben karfájdalomról, fáradtságról számolnak be, de előfordulhat hőemelkedés, hidegrázás és fejfájás is.

Szakértők viszont jelezték, hogy ezek természetes reakciók, és aggodalomra semmi okunk – számol be a Joy.hu.

Most, hogy egyre többen adatják be maguknak a harmadik oltást, érthető, hogy sokan remélik, semmiféle mellékhatást nem tapasztalnak majd. Néhány szakértő pedig meg is osztott pár tanácsot, amelyekkel tehetünk azért, hogy az emlékeztető oltást követően ne nagyon legyenek kellemetlen tüneteink.

Fotó: 123rf.com

A Walgreens oldalon például azt javasolják, hogy a vakcinát megelőzően együnk olyan ételt, ami tápanyagban gazdag, és mindenekelőtt igyunk sok-sok vizet! Ez utóbbi kifejezetten fontos lehet: azt tanácsolják, hogy 4 és fél dl vizet fogyasszunk el egy órával az oltást megelőzően, hogy csökkentsük a mellékhatások kialakulásának esélyeit.

A CVS is azt javasolja, hogy fogyasszunk sok vizet, mert így kisebb az esélye annak, hogy esetleg elájulunk az oltás után. Néhányan kifejezetten érzékenyek a tűszúrásra, jobban izgulnak, és ha nincsenek megfelelően hidratálva, magasabb lehet az ájulás valószínűsége. Szakértők egyébként hozzátették, hogy tudományosan nincs bizonyítva, hogy a vízfogyasztás csökkenti a mellékhatásokat, de az biztos, hogy a hidratálás ártani nem árt, és a testünknek nagyon fontos a megfelelő működéshez a sok folyadék. Rosszat biztosan nem teszel azzal, hogy figyelsz a vízfogyasztásra!

Olvasd el ezt is!

A COVID oltás mellékhatásai a gyerekeket is fenyegetik

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.