Ide mehetnek nyaralni, akik Szputnyikot kaptak

Nagy nyaralást mindenesetre ne tervezzen senki, mert nagyon úgy fest, hogy a Szputnyik V európai engedélyezése őszig fog elhúzódni.

Moszkva nem küldi el időben az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA) a bekért anyagokat – írja a Reuters. A Szputnyikot gyártó cég a június 10-i határidőig nem küldte el a klinikai tesztek adatait, ami miatt tovább csúszhat a Szputnyik V uniós engedélyezése. A késlekedés miatt

Foto:123rf.com

szeptember előtt tuti nem lesz meg az engedély,

de az eljárás akár év végéig is elhúzódhat. A nemzetközi forgalmazásért felelős Russian Direct Investment Fund szerint minden szükséges anyagot átadtak az EMA-nak, az engedélyeztetési eljárás menete és annak lezárása a hatóságon múlik. Az oroszok arra számítanak, hogy két hónapon belül meg lehet az engedély.

Milyen mellékhatások jellemzőek az orosz vakcina esetében?

Kinek javasolt a Szputnyik védőoltás? – 1. rész

 A Szputnyikkal oltott magyarok nyári utazását megnehezíti

a dolog, mert az EU-s országok nem fogadják el automatikusan az orosz vakcinát. Azt sem lehet tudni, hogyan halad a WHO-nál a Szputnyik engedélyeztetése. Ha itt az oroszok a Sinopharmhoz hasonló módon vészhelyzeti külön engedélyt kapnának, akkor több EU-s ország fogadhatná el saját hatáskörben a Szputnyikot.

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


3 hozzászólás

 1. Jáger László

  Akik szputnyikot kaptak a 3,14…ba mehetnek nyaralni az idei nyáron….
  Tetszik ,vagy nem tetszik ez van, ezt kell szeretni…..
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

 2. Szederkényi János

  Gyökér!
  Hova mehet nyaralni, aki szputnyik V-öt kapott?
  Ha már ezt a címet adtad te nyomorult.