Hazánkban az omikron – Jön a speciális védőoltás

Tizenöt omikronos esetet azonosítottak a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborjában és további omikrongyanús mintákat is vizsgálnak – írja a koronavirus.gov.hu.

Az omikron vírusvariáns már több európai országban erősen terjed,  és ragályosabb az eddigi variánsoknál, ugyanakkor a fertőzés súlyosságának megítéléséről eltérő információk terjednek, mert még nincs kellő számú klinikai tapasztalat.

Továbbra is kérjük a beoltatlanokat az első oltás mielőbbi felvételére és a korábban oltottakat a megerősítő felvételére, mert minden variánssal szemben jóval nagyobb a védelem az oltással, mint nélküle – hívja fel a figyelmet a hatóság.

Fotó: 123rf.com

Az év első felében Orbán Viktor szerint még biztosan nagy erőket kell mozgósítani a COVID elleni védekezés érdekében. A kormányfő bejelentette: az omikronhoz új vakcinára lesz szükség, a Pfizer ki is fejlesztett egy ilyet, ebből is rendelünk 9,5 millió adagot, ezeket 2022 második félévében és 2023-ban fogjuk megkapni.

A 9,5 millióból másfél millió a gyermekek számára is felhasználható – számol be az Index az év utolsó Kormányinfóján elhangzottak alapján.

Olvasd el ezt is!

Koronavírus – Védhet a már meglevő oltás az omikron variánstól?

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.