Ezzel a terápiával tünet nélkül átvészelheted a Covidot

Egy új antitest-terápia segíthet megelőzni a COVID-19-betegség súlyossá válását azoknál, akik koronavírus-fertőzöttel élnek egy háztatásban, és ők maguk is elkapták a vírus, azonban tünetmentesek.

A formabontó kezeléssel elérhető, hogy az érintetteknél ne is alakuljanak ki panaszok.

Két szer, a casirivimab és az imdevimab együttes alkalmazásával jó eséllyel megelőzhető, hogy a koronavírusos személlyel együtt élő, pozitív PCR-teszttel rendelkező, ám tünetmentes fertőzötteknél 28 napon belül bármilyen panasz kialakuljon, és esetleg súlyosbodjon az állapotuk – derült ki egy új tanulmányból, amelyről a MedicalXpress is beszámolt. Mint írták, a Meagan P. O’Brien és munkatársai által végzett kutatásba 314 személyt vontak be, akiket 2020 júliusa és 2021 januárja között vizsgáltak – számol be a HáziPatika.

Fotó: 123rf.com

Biztató eredmények

A kísérlet kezdetén 204-en teljesen tünetmentesek voltak. A résztvevők közül 158-an a casirivimabból és imdevimabból álló antitestkoktélt tartalmazó injekciót kapták meg, míg 156 személynek placebót adtak. A placebót kapottak 29 százaléka tünetmentes maradt a kísérlet idején, míg a valódi terápiában részesült alanyok 42 százaléka úszta meg a panaszok kialakulását, a többiek pedig átlagosan 5,6 nappal rövidebb ideig küzdöttek a kellemetlen szimptómákkal, mint a kezelés nélküli koronavírus-fertőzöttek. A szerek hatására rövidült továbbá az az időintervallum is, amíg az alanyok szervezetében magas volt a vírusterhelés.

A tanulmány szerzői szerint ez a terápia – amennyiben engedélyezik alkalmazását a pozitív PCR-teszttel rendelkező, de tünetet nem mutató személyeknél – segíthet megelőzni a COVID-19-betegség súlyossá válását a rizikócsoportokba tartozók körében, például az immunhiányos személyeknél.

Olvasd el ezt is!

Sörterápiával a COVID miatti szaglásvesztés „gyógyításáért”

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.