Ezek lennének a COVID elleni csodaszerek? – Észak-Korea szerint igen

Észak-Korea hivatalosan is elismerte, hogy őket is elérte a COVID. Bár vakcinájuk nincs, de a propagandamédia alternatív gyógymódokat ajánl védekezésként.

Két év késéssel jelentette be Kim Dzsong Un diktátor, hogy Észak-Koreában is felütötte a fejét a koronavírus, csakhogy az ország ellen bevezetett szankciók és az elszigeteltség miatt vakcina és teszt nélkül valósággal letarolja az országot a vírus – számol be a Blikk.

Az ország 2020 elején lezárta a határait, hogy megpróbálja elszigetelni magát a járványtól. A vírus megjelenése óta a többi között Dél-Korea is felajánlotta segítségét, csakhogy a rezsim mindeddig elutasította a külső orvosi támogatást. Az állami média helyette a hagyományos gyógymódot kezdte népszerűsíteni a lakosságnak az úgynevezett „láz” kezelésére.

tea, gyömbér

Fotó: 123rf.com

A Rodong Simnun kormánypárti újság a gyömbért vagy a lonc teát és egy fűzfalevélből készült italt javasol az enyhe covid-tüneteket produkáló betegeknek. A forró italok küztudottan vajmi keveset érnek a vírus ellen, a média mégis azzal eteti a lakosságot, hogy azok enyhíthetnek bizonyos covid-tüneteken, például a torokfájáson vagy a köhögésen, illetve elősegíthetik a folyadékpótlást, ha a betegek az átlagnál több folyadékot veszítenének.

Az állítják, a gyömbér és a fűzfalevél szintén enyhíti a gyulladást és csökkenti a fájdalmat.

Az állami média a közelmúltban interjút készített egy házaspárral, akik sós vízzel való gargalizálást javasoltak reggel és este. Az állami hírügynökség jelentése szerint „ezer tonna sót” küldtek Phenjanba, hogy „fertőtlenítőszert” készítsenek belőlük.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Tarol a COVID – Közel negyedmillió új fertőzött

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.