Enyhülnek a korlátozások, mindenki belefáradt a szigorba

Egyre több országban enyhítik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat: Franciaország után már Spanyolországban sem kell maszkot hordani az utcákon.

Olaszország pedig szintén kilátásba helyezte a korlátozások fokozatos feloldását a közeljövőben. Németország azonban továbbra sem enyhít – számol be az ATV.

Olaszországban megkezdték a Pfizer koronavírus elleni tablettájának kiosztását azon veszélyeztetett emberek számára, akiknél az oltás kevésbé hatékony. Az országban több mint 40 ezer új fertőzött esetet azonosítottak, és több mint 300-an vesztették életüket az elmúlt napon.

Fotó: 123rf.com

Németország arra számít, hogy az omikron variáns terjedése miatt február közepén fog tetőzni a járvány.

„Még nem indokolt, hogy a szabályok széleskörű enyhítéséről beszéljünk. Ha a közeljövőben feloldanánk a korlátozásokat, akkor jelentősen megnövelnénk a járvány mostani hullám idejét. Minden nap így is 100-150 ember veszíti életét a fertőzés miatt” – mondta a német egészségügyi miniszter.

Spanyolországban viszont már a héten eltörlik a kültéri kötelező maszkviselést.

„Már nagyon belefáradtunk a maszkviselésbe, alig várom, hogy levehessem. De a munkahelyemen így is úgy is hordanom kell majd, úgyhogy annyira nem hoz nagy változást az új enyhítés” – mondta egy madridi nő.

Fotó: 123rf.com

Közben az Egyesült Államokban New Jersey kormányzója bejelentette, hogy eltörlik a maszkviselési kötelezettséget az iskolákban.

„Azt nem tudjuk elérni, hogy nulla koronavírus-fertőzött legyen, hanem meg kell tanulnunk együtt élni vele” – mondta Phil Murphy.

 

Rendkívüli helyzetet hirdetett a kanadai főváros polgármestere, ahol a kötelező oltásokat ellenző kamionosok tüntetése megbénította a belvárost. A polgármester betiltotta a dudálást, valamint a hatóságok elvették a sofőrök tartalék üzemanyagát is, ami azért okozhat problémát, mert a tüntetők a járműveikben alszanak egy hete, rendkívül hideg időjárási körülmények között. Szintén befagyasztották azt a számlát, amelyeken szimpatizánsok több ezer dollárral támogatták a tüntetőket.

Olvasd el ezt is!

COVID – Elkezdődött a korlátozások feloldása

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.