Életéért küzd Kóbor János és egy másik rocklegenda is

Kiderült: Kóbor János súlyos állapotban van. Az Omega frontemberéről a  napkban röppent fel a hír, hogy kórházba került. 

Csütörtök este a koronavírus elleni oltás is szóba került a Hír TV-n futó Vezércikk című műsorban, erről Ókovács Szilveszterrel, Bencsik Andrással és Mráz Ágoston Sámuellel beszélgetett M. Kovács Róbert. A pedagógusok átoltottságából kiindulva a Magyar Állami Operaház helyzete is porondra került, az intézmény főigazgatója pedig elárulta, tudomása szerint nemcsak Kóbor János, hanem egy másik rockikon is súlyos állapotban van a fertőzés miatt.

Ókovács Szilveszter ezután a Magyar Állami Operaház helyzetét felhozva próbálta elmagyarázni, hogy az ő helyzetük is hasonlóan bonyolult – tőlük is ki fognak esni emberek azért, mert lelkiismereti okból nem oltatják be magukat, vagy mert tulajdonképpen ezeket a szereket nem tesztelték éveken keresztül.

“Biztos vannak kockázatok, mindig vannak kockázatok, de szerintem itt mérlegelni kell” – mondta a Magyar Állami Operaház főigazgatója, aki szerint figyelembe kell venni annak a kockázatát, hogy ha az egészségügyi rendszert túlterhelik, a programozott műtéteket nem lehet majd végrehajtani, és tényleg sokkal többen halnak meg – hiszen bizonyos halálesetszám nyilván lesz.

Azoknak a kollégáinak, akik nem akarják beoltatni magukat, az alábbiakat válaszolta: Nem tudtam mást írni nekik, csak azt, ha számodra az Opera nem elég fontos, akkor engem hiába kérsz, van egy törvény, van egy jogszabály, nekem te nem lehetsz annál fontosabb, mint amennyire neked nem fontos az Opera. Mérlegelni kell, igenis, ezek fontosak, mi is nézőkkel találkozunk, ugyanúgy a tanárok a gyerekek révén az egész társadalmat tulajdonképpen behálózzák, muszáj az oltást megtenni. Félre kell most tenni azt, amit egyébként jogosan hangoztathatsz máshol.

Ennél a pontnál szólt közbe Bencsik András, Kóbor Jánost megemlítve, aki a hírek szerint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán fekszik.

Azok közé tartozom, akik tényleg szó szerint imádkoznak Kóbor János életéért, mert Kóbor János, Kóbor Mecky, az Omega énekese nem volt híve, ő úgy gondolta, az immunrendszere elég erős. Elkapta. És most küzd az életéért. Imádkozom, hogy túlélje, azért, mert egy klassz ember, és neki joga volt azt mondani, hogy nem, de életveszélyben forog – mondta az újságíró, akit az alábbiakkal szakított félbe Ókovács Szilveszter:

Ugyanígy van egy másik, ugyanilyen korú rockikon. Még nem ment ki a neve, és én sem fogom elmondani. Ugyanilyen esetben van, nem oltatta be magát, élet és halál között…

Ledöntötte a COVID az oltatlan Kóbor Jánost

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.