Egyre több náthás betegről derül ki, hogy valójában koronavírus fertőzött

Egyre több náthás, illetve a gyomrukat fájlaló betegnél igazolódik be, hogy valójában koronavírus fertőzött. Ez a tapasztalata az RTL híradónak nyilatkozó háziorvosnak, aki teszteli a betegeit. Vizsgálatai szerinte az oltottak tünetei jóval enyhébbek, mint az oltatlanoké. Információk szerint a kórházban kezeltek száma nagyjából ugyanakkora ütemben emelkedett, mint tavaly, azonban a súlyos esetek száma most egyértelműen magasabb.

A legfrisebb adatok szerint a beoltottak száma 5 859 814, közülük 5 571 043 fő már a második oltását is megkapta, 612 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Az elmúlt három napban összesen 1072 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 818 231 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 30 136 főre emelkedett.

Fotó: 123rf.com

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 780 465 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 7630 főre emelkedett. 380 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen. Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak.

A koronavirus.gov.hu szerint a delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed. Az oltás azonban működik, minden más védekezési módszernél hatékonyabb. Ezért már nem a korlátozásokkal, hanem az oltással tudunk leghatásosabban védekezni a járvány ellen. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


2 hozzászólás

  1. Bánfi János

    Több kétszer oltott van a környezetemben, akik egy egyszerű náthából két hét alatt sem tudnak kigyógyulni!

    Válasz
  2. Marianna

    Nem vitatom, hogy az oltás hatásos, de nem nyújt teljes védettséget, ezért lenne szükség mellette maszk viselésére is. Ez nem lenne korlátozás, mindössze odafigyelés egymásra és saját magunkra, és ezzel tennénk meg a maximumot azért, hogy valóban ne legyen szükség korlátozásokra.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.