Egyre több náthás betegről derül ki, hogy valójában koronavírus fertőzött

Egyre több náthás, illetve a gyomrukat fájlaló betegnél igazolódik be, hogy valójában koronavírus fertőzött. Ez a tapasztalata az RTL híradónak nyilatkozó háziorvosnak, aki teszteli a betegeit. Vizsgálatai szerinte az oltottak tünetei jóval enyhébbek, mint az oltatlanoké. Információk szerint a kórházban kezeltek száma nagyjából ugyanakkora ütemben emelkedett, mint tavaly, azonban a súlyos esetek száma most egyértelműen magasabb.

A legfrisebb adatok szerint a beoltottak száma 5 859 814, közülük 5 571 043 fő már a második oltását is megkapta, 612 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Az elmúlt három napban összesen 1072 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 818 231 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 30 136 főre emelkedett.

Fotó: 123rf.com

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 780 465 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 7630 főre emelkedett. 380 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen. Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak.

A koronavirus.gov.hu szerint a delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed. Az oltás azonban működik, minden más védekezési módszernél hatékonyabb. Ezért már nem a korlátozásokkal, hanem az oltással tudunk leghatásosabban védekezni a járvány ellen. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.