COVID – Szankcionálják az oltatlanokat?

Franciaország után Olaszország és Németország is kitilthatja az oltatlanokat az éttermekből és egyéb helyszínekről, a brit kormány is hasonló lépéseket fontolgat.

Az oltatlanok kemény korlátozásáról beszélt Angela Merkel közeli munkatársa a Bild am Sonntag újságnak nyilatkozva – írja a Bloomberg. A politikus szerint az esetszámok emelkedése miatt az oltatlanokat nem engednék be az éttermekbe, mozikba és stadionokba – számol be a vg.hu.

Baden-Württemberg zöldpárti miniszterelnöke pedig arról beszélt a dpa német hírügynökségnek, hogy noha jelenleg nem tervezi, örökre nem zárhatja ki a kötelező oltás lehetőségét.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Az oltási fennsík elérése és a delta variáns terjedése miatt egyre több európai ország hoz hasonló döntéseket. A francia kormány hasonló intézkedései erőteljes tiltakozást váltottak ki, ám a lakosság többsége ott is helyesli az intézkedéseket. Olaszország kormánya csütörtökön döntött úgy, hogy az éttermek, színházak, edzőtermek és hasonló zsúfolt beltéri helységek csak oltással lesznek látogathatóak augusztus 6-tól.

A brit kormány is fontolóra vett hasonló javaslatokat, a tervek szerint szeptembertől az üzleti konferenciák, sportesemények és zenei fesztiválok csak oltottak számára lesznek elérhetőek.

COVID – Ilyen a vakcinák hatékonysága a delta variánssal szemben

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.