COVID miatti halálozás – Hatalmas veszélyben a túlsúlyosak!

Egy friss tanulmány egyetlen példát sem talált, ahol a COVID miatt elhunytak száma magas lenne, az elhízottak száma pedig alacsony.

A Johns Hopkins Egyetem és a WHO adatai alapján az Elhízás Világszövetsége (WOF) kiszámította, hogy a világjárvány 2,5 millió halálesetéből 2,2 millió olyan országban történt, ahol magas az elhízottak száma. A jelentés szerint a halálozási arány tízszer magasabb azokban az országokban, ahol a lakosság több, mint fele túlsúlyos.

Az Egyesült Királyságban a harmadik legmagasabb a halálozási arány (184 halálozás 100 ezer lakosra vetítve), és a negyedik legmagasabb az elhízottak száma. Szorosan követi az Egyesült Államok a 100 ezer főre eső 152,49 halálesettel, ahol az túlsúly a lakosság 67,9 százalékát érinti.

Vietnámban ezzel szemben a legkevesebb a COVID-19 miatt bekövetkező halálesetek száma, és az elhízottak száma is itt a második legalacsonyabb a világon. Csupán 0,04 az elhunytak száma 100 ezer főre vetítve – számolt be a Forbes nyomán a Liner.hu.

Nemzetközi szinten egyetlen példa sincs olyan országra, ahol az elhízottak száma alacsony, de mégis magas lenne a halottak száma. Eddig a kórházi kezelés és halálozás kockázatának elemzésében az életkor volt a fő szempont, az kutatás azonban rámutatott a túlsúllyal élők veszélyeztetettségére.

Bár ez a jelentés új részleteket tárt fel, számos tanulmány hozta már korábban összefüggésbe a magasabb BMI-t a kórházi kezelés, intenzív vagy kritikus ellátás, gépi lélegeztetés szükségességével, illetve a halálozás veszélyével.

Olvasd el ezt is!

Mi rontja jelentősen a COVID-dal szembeni esélyeket?

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.