COVID – Jön az omega-variáns, ami mindent visz…

Minden eddiginél fertőzőbb mutáns vírusra várható, Izrael már az omega-variáns érkezésére készül.

Izrael a világ első nemzeti Covid-gyakorlatát tartja, hogy tesztelje az ország felkészültségét a vírus egy új, halálos variánsának kitörésére. A csütörtökre tervezett gyakorlat egy hadgyakorlat formáját ölti, és Naftali Bennett miniszterelnök vezeti majd. A gyakorlat során a kormányhivatalok és a nemzeti ügynökségek képességeit tesztelik, hogy miként tudnak reagálni a Covid-19 “Omega” változatának megjelenésére – számol be a The Guardian.

Az izraeli kormány sajtóirodájának közleménye szerint az országban még nem fedeztek fel ilyen változatot.

Izrael legyőzte a Covid negyedik hullámát, és “úton vagyunk a Delta változatból való kilépés felé – mondta Bennett. Hozzátette azonban, hogy a vírus elleni harc folytatódik. – “Továbbra is tartunk gyakorlatokat, és kihívást jelentünk magunknak… Továbbra is szorosan figyelemmel kell kísérnünk a helyzetet, és fel kell készülnünk minden forgatókönyvre”.

Fotó: 123rf.com

A gyakorlatot Izrael polgári védelmi minisztere vezeti a nemzeti válsághelyzeteket kezelő jeruzsálemi Nemzeti Vezetési Központban.

A gyakorlat kiterjed majd a következőkre:

 • Gyülekezési és mozgási korlátozások, karanténpolitika, zárlatok, kijárási tilalom és turizmus.
 • Felügyelet és figyelmeztetések egy új és veszélyes változat kialakulása során, a vakcinavédelem tesztelése, járványügyi vizsgálatok, kórházi kapacitás, valamint a tömeges tesztelési és oltási programok végrehajtása.
 • A helyi vagy regionális zárlatok és kijárási tilalmak, valamint egyéb korlátozások jogszerűsége.
 • A lakosság gazdasági támogatása.
 • Közbiztonság a karantén, a zárlatok és a kijárási tilalmak betartatásában.
 • Iskolák bezárása a járványkitörési központokban, az osztálylétszám csökkentése és a távoktatás.
 • Kiutazási és érkezési politika a határokon, beleértve a Ben Gurion repülőteret is.
 • A közvélemény tájékoztatása és az internetes “diskurzusra” való reagálás.

Az izraeli egészségügyi minisztérium szerdán 475 új Covid megbetegedésről számolt be. Szakértők arra figyelmeztettek, hogy a következő hónapokban újabb hullám vagy egy másik variáns bukkanhat fel.

A lakosságból 10-ből több mint négyen kaptak emlékeztető oltásadagot. A kormánynak a héten kell döntenie arról, hogy beoltják-e az 5 és 11 év közötti gyermekeket. Izrael rendszeresen tart nemzetbiztonsági gyakorlatokat a lakosság számára, valamint katonai hadgyakorlatokat a konfliktusokra való felkészülés jegyében.

A delta mutáns a Szputnyik hatékonyságát is csökkenti

Forrás: https://napidoktor.hu/index


2 hozzászólás

 1. szemiramis

  majd lesz még 100 is, a kapzsi gyógyszeriparnak semmi nem elég, mi lesz ha a görög ABC-nek vége lesz. Hazudnak, tönkre tesznek becstelenül.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.