COVID – Elhalasztják a műtéteket az újabb hullám miatt

Németországban elhalasztanak bizonyos nem létfontosságú műtéteket a gyorsan növekvő COVID-esetszámok miatt, idén nyáron ugyanis kétszer annyi koronavírus-fertőzöttet ápolnak az intenzív osztályokon, mint tavaly – számolt be a ZDF német közszolgálati csatornának Gernot Marx, a német intenzív- és sürgősségi ellátásban dolgozó orvosok egyesületének (DIVI) vezetője hétfőn Berlinben.

Amellett, hogy bizonyos műtéteket elhalasztanak, Gernot Marx elmondta, hogy módosítaniuk kell a kórházi dolgozók beosztását is úgy, hogy kevesebb szabadnapot tudnak kiadni, és lesz, akinek három egymást követő hétvégén is dolgoznia kell majd – számol be a Life.hu.

“Nem nevezném drámainak a helyzetet, de érezhető feszültség, ami szokatlan ilyenkor nyáron, amikor általában nyugodtabbak a napjaink” – magyarázta Marx.

orvos, műtét, kesztyű, maszk

Fotó: 123rf.com

Az orvosi egyesület vezetője emellett hangsúlyozta, hogy a németországi intenzív osztályok 55 százaléka már nem a megszokott rendben működik, és jelenleg kétezerrel kevesebb szabad ágy áll rendelkezésre, mint tavaly ilyenkor.

Christian Karagiannidis, a német kormány koronavírus-tanácsadója és a DIVI tudományos szakértője szerint “a helyzet nem égető, de nagyon feszült”. Hozzátette, “soha nem látott még olyat, hogy ennyi egészségügyi dolgozó esett volna ki a munkából a koronavírus miatt”.

Olvasd el ezt is!

COVID – Jön az újabb variáns, új oltás kell?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.