COVID – Együtt támad egy rejtélyes betegség és a delta variáns

Napokig ágynak dönti a felnőtteket, komplett iskolás osztályokat kényszerít térdre egy új, rejtélyes betegség, amelynek a tünetei kísértetiesen hasonlítanak a koronavírus delta variánsa által okozottakra.

A szakember szerint szinte lehetetlen megkülönböztetni a kettőt egymástól, s hogy biztosra menjünk, több tesztre lenne szükség.

Dr. Körmendi István háziorvoshoz szokatlanul sok beteg fordul mostanában egy újszerű vírusfertőzéssel.

Körülbelül három hete jómagam is átestem ezen a furcsa betegségen. Az első 2-3 napban nem győztem az orromat fújni, mint a víz, úgy folyt. Lázam nem volt, kis levertséget éreztem, és viszonylag hamar átestem a betegségen. A betegeimnél egynapos hasmenés is tapasztalható. Vírusos fertőzésnél korábban már észleltünk ilyet, de most nagyon sokan fordulnak hozzám hasonló tünetekkel. A probléma az, hogy a delta variánst alig-alig lehet ettől megkülönböztetni. Pusztán kíváncsiságból is csináltatnék a betegeimnél tesztet, de ezt már nem olyan könnyű elintézni, mint korábban” – magyarázta az ország legidősebb, 98 éves háziorvosa.

Fotó: 123rf.com

Az eredeti Covidnál nagyon jellemző volt a szaglás és az ízlelés elvesztése, a delta variáns azonban sokkal inkább hasonlít egy közönséges náthára.

“A páciens általános állapota a döntő a felismerésben. Ha nagyon levert, elesett, izomgyengeséget tapasztal, akkor gondolkodhatunk el a koronavíruson. Egy oltottnál egy hét alatt spontán lezajlik a betegség, míg egy oltatlan esetében súlyos tünetek jelentkezhetnek – folytatta a szakember.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Ez a legerősebb védelem a Delta-variáns ellen?

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.