COVID – Drasztikus változással kell szembenézni

A javuló tendenciának köszönhetően a kormányzati portál májustól nem közöl naponta COVID adatokat. Mostantó hetente érkeznek új információk a fertőzöttek, illetve a halálos áldozatok számáról.

Péntek óta 2183 új COVID fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 903 200 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három napban elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 266 főre emelkedett.

A hétvégén a beoltottak száma 6 407 042 fő, közülük 6 193 238 fő a második, 3 865 508 fő a harmadik, 289 852 fő már a negyedik oltását is felvette. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 808 061 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 48 873 főre csökkent. 1310 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen.

maszk, COVID,

Fotó: 123rf.com

A kedvező járványhelyzetre tekintettel májustól heti adatközlés lesz, legközelebb jövő héten közöl járványadatokat a kormányzati portál.

Az oltás továbbra is elérhető a kórházi oltópontokon, a háziorvosoknál és a házi gyermekorvosoknál. A kórházi oltópontokra keddenként és péntekenként lehet menni időpontfoglalással. Péntekenként pedig oltási akciónapot is tartanak, amikor reggel 7 és este 19 óra között akár időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra. A vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az első oltását.

Olvasd el ezt is!

COVID – Már 6 hónapos kortól jöhet az oltás?

Forrás: Napidoktor.hu


Egy válasz

 1. jáger lászló

  Én mindennel szembe nézek!!
  Akár a halállal is ,ha majd találkozunk
  Nem ismerek félelmet!!
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.