COVID – A súlyos, halálosabb fluronával támad a hatodik hullám

Jelentősen növeli a súlyosabb betegség és a halálozás kockázatát a flurona, vagyis a covid és az influenza együttes fertőzése.

A Neumann Magánlaboratórium adatai szerint itthon egyelőre kevés duplafertőzést találtak, de a cég vezetője arra számít, hogy egyre több ilyen eset fordul majd elő.

Év elején szokatlan tünetekkel találkoztak egy izraeli kórház orvosai: együttesen volt jelen egy terhes nő szervezetében a covid 19 és az influenza vírusa. A fiatal nő, akit a Petach Tikva-i Beilinson Kórházba szállították be, nem volt beoltva, és a kórházi vizsgálatok kimutatták az influenza és a Covid 19 kórokozóinak együttes jelenlétét – számol be a Blikk.

Már neve is van a tünetegyüttesnek: „flurona”-nak nevezték el. Azóta már világszerte megjelent a kettős fertőzés, amelynek hatására négyszer súlyosabb a megbetegedések kockázata. Magyarországon eddig havonta két esetet regisztrált a laboratórium – közölte a magánlaboratórium vezetője.

flurona, influenza, COVID

Fotó: 123rf.com

Ez a dupla fertőzés azért okozhat súlyosabb bajokat, mert megoszlik az immunrendszer védelme, és igy kevésbé lesz ellenálló a szervezet – nyilatkozott az rtl.hu-nak Boldogkői Zsolt virológus, aki szerint figyelemmel kell kísérni a fertőzésszámok alakulását, annál is inkább, mert az influenzával megbetegedettek száma máris 20 %-kal emelkedett az elmúlt hónapban.

Kérdés, hogy megérkezik-e a covid 6. hulláma, mert akkor a flurona fertőzés is belobbanhat idehaza. Ha ilyen tempóban növekszik a covid fertőzés, akkor növekedhet az esetszám – hívta fel a figyelmet a Neumann Magánlaboratórium vezetője.

Az RTL érdeklődött az operatív törzsnél afelől, hogy vannak-e adataik a kettős fertőzésről; azt a választ kapták, hogy folyamatosan vizsgálják a covid és a légúti megbetegedések számát, valamint az oltások fontosságára hívták fel a figyelmet.

Olvasd el ezt is!

COVID – Ezt tudja a negyedik oltás a harmadikhoz képest

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.