Az oltatlanok 14-szer nagyobb valószínűséggel halnak meg COVID-ban

A be nem oltott emberek körülbelül hatszor nagyobb valószínűséggel lesznek pozitívak, mint az oltott emberek, kilencszer nagyobb valószínűséggel kerülnek kórházba, és 14-szer nagyobb valószínűséggel halnak meg a COVID-hez kapcsolódó szövődményekben – mondta CDC igazgatója, Dr. Rochelle Walensky.

Az oltatlanok körében a fertőzések továbbra is a világjárvány, a kórházi kezelések és a halálesetek hátterében állnak – tragikus módon egy olyan időszakban, amikor a vakcinák hihetetlen védelmet nyújthatnak” – mondta Walensky hétfőn a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón.

Fotó: 123rf.com

Tudtad, hogy ebben bíznak a megingathatatlan oltásellenesek? 

Walensky szerint a főbb COVID-statisztikák folyamatosan felfelé mutatnak. Amerikában a hétnapos napi átlagos esetszám körülbelül 92 800 naponta, ami 18%-os növekedést jelent az előző héthez képest, és naponta körülbelül 5600 ember kerül kórházba COVID-al, ami 6%-os növekedés a múlt héthez képest – mondta. A halálesetek napi hétnapos átlaga napi 1000.

Walensky szerint a COVID-oltások lehetővé teszik, hogy az emberek biztonságosan összegyűljenek a hálaadási ünnepségekre, ellentétben a tavalyi évvel. 

A CDC szerint az Egyesült Államok lakosságának 69,5%-a kapott legalább egy adag COVID-19 vakcinát 59%-a teljesen be van oltva, és 18,7%-a kapott emlékeztető oltást.

Ez is érdekelhet! 

Sokkoló: 460 halott, 27 830 új COVID-fertőzött

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.