A megfelelő mosás is fontos része a személyes higiéniának

Jelenleg a világ minden táján fokozott figyelem irányul a megfelelő személyes higiénia fontosságára, az alapvető szabályok betartására. Ebben az időszakban célszerű átgondolnunk és újraterveznünk a ruhákkal és otthoni textíliákkal kapcsolatos tisztítási szokásainkat is, ehhez gyűjtött most össze néhány hasznos tanácsot az LG.

Higiénés szabályok a szennyes kezelésekor

Az amerikai Járványügyi Hivatal (CDC)[1] ajánlása szerint érdemes betartanunk pár egyszerű szabályt a mosással kapcsolatban is, különösen akkor, ha a háztartásunkban valaki lebetegszik. Fontos, hogy ne rázogassuk a szennyeskosarat, mert ezzel a felgyülemlett kórokozókat könnyebben a levegőbe juttathatjuk, illetve érdemes mosáskor is eldobható kesztyűt használnunk. A ruhákat az anyaguknak megfelelő legmagasabb hőmérsékleten mossuk, és figyeljünk rá, hogy megszáradjanak. Mosás után érdemes fertőtleníteni a szennyeskosarat is, majd alaposan kezet mosni.

Az alapos kézmosáshoz tiszta törölköző kell

A gyakori és alapos kézmosás minden eddiginél fontosabb szerepet kapott a mindennapjainkban, így figyelnünk kell arra, hogy a megszokottnál jóval sűrűbben cseréljük és mossuk a kéztörlésre szolgáló törölközőinket is. Egy mikrobiológus szerint a kórokozók távol tartása érdekében a törölközőket érdemes már 3 használat után, az ágyneműket pedig hetente kimosni.[2] Ez azt jelenti, hogy már egy kétszemélyes háztartásban is szükség lehet a kéztörlők akár napi többszöri cseréjére.

Az utcáról a szennyesbe

Azzal is tehetünk a biztonságunkért, ha az utcán, tömegközlekedési járművön használt ruhánkat hazaérve azonnal lecseréljük, és amint lehet, kimossuk. Mindemellett érdemes ebben az időszakban gyakrabban tisztítani a viselt ruhadarabjainkat is.

Gyakori mosás, kíméletesen

A gyakori mosás nem csak a kórokozókra hat kedvezőtlenül, hanem sajnos a ruháink élettartamára is. Ennek fényében is jól jön, ha a mosógépünk rendelkezik ún. gőztisztítási funkcióval – ezt például az LG készülékei esetében a „Steam” vagy „TrueSteam™” megnevezés jelöli. A forró gőz erejével sokkal hatékonyabban tisztíthatjuk ruháinkat, mialatt maximálisan óvjuk is a textíliát a mosás során. A TrueSteam™ bőrbarát technológiája a természetes, tiszta gőz erejét használja a textíliák öblítésére a vegyszeres öblítők helyett, ami különösen fontos a kisbabák és érzékeny bőrűek ruháinak tisztításánál.  A korszerű mosógépekben megtalálható gőzfrissítés funkcióval ráadásul mosás nélkül is bevethetjük a forró gőzt, így a ruhák szálai 20 perc alatt kisimulnak, a gyűrődések vasalás nélkül eltűnnek, a kellemetlen szagok elillannak.

[1] https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prepare/disinfecting-your-home.html

[2] https://www.businessinsider.com/best-ways-kill-bacteria-viruses-home-2016-3#he-washes-his-bath-towel-after-every-three-uses-1

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.