Top 5 – Italok és ételek az influenza ellen

Nemcsak a csirkeleves lehet előnyös

Ha az ember megfázással küzd vagy influenza gyötri, bármit szívesen kipróbálna, hogy javítson a közérzetén. Ezek közül elsőszámúak a javasolt italok és ételek. De vajon melyek az igazán hatásosak?

A megfázás és az influenza alaposan maga alá tudja gyűrni az embert. A gyógyszerek alkalmazása előtt vagy mellett ilyenkor számos módszert kipróbálhatunk, amelyekről úgy hallottuk: segítenek megküzdeni a betegséggel.

1.A leginkább javasolt influenza elleni ételek közé tartozik a csirke leves, amelyet nem véletlenül emlegetnek. Előnyös, mert hidratálja a szervezetet és jó eséllyel kidugítja az orrot.

2.A sovány fehérje is előnyösen hat a szervezet védekezőrendszerére, ezért levesbe vagy más ételhez elkészítve egyaránt javasolt az ilyen hús.

3.A gyömbér szintén ajánlható influenza elleni étel. Titka, hogy fűszeressége segít az orrdugulástól és a váladéktól való megszabadulásban, javítja a közérzetet.

4.Az alacsony nátriumtartalmú zöldséglé ugyancsak javasolható. Ha nincs étvágyunk, ez a lé ellát vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

5.Behűtött jégpálcikák, bármilyen érdekes, abban vannak a segítségünkre, hogy kissé elzsibbasztják a fájó torkot.

Érdemes kipróbálnunk a megfázás és az influenza elleni ételeket, igen hatékonyan lehetnek, ráadásul ízletesek is!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.