Télen végezhető esztétikai bőrgyógyászati beavatkozások

A szépülni vágyók számára a téli napfénymentes időjárás aranyat ér, ugyanis a kozmetikai kezelések elvégzésére jobb időpontot még csak álmodni sem lehetett volna.

Kozmetikai kezelés előkészületei

Minden esztétikai beavatkozást orvosi vizsgálat előz meg, amely során kizárhatók olyan betegségek és rizikó faktorok, amelyek a kezelést nem teszik lehetővé. Ezt követően bizonyos kezelések esetén próbakezelésre kerül sor. Amennyiben a próba eredménye megfelelő és mellékhatás nem alakul ki, akkor a kezelés elkezdhető. A direkt napfény és a szolárium használata a kezelés kezdete előtt és annak befejezése után legalább 4 hétig ellenjavallt, a fényvédő krémek használata fontos.

Hogyan és mivel szépíthető a bőr?

A bőr felszínén kialakult értágulatok, pigmentfoltok, seprűvénák, ráncok kezelését a Kék Lagúna Egészségközpont bőrgyógyászatán két korszerű lézer készülékkel IPL /Intenzív Pulzáló Fény/ és CO2/scanner lézerrel végezzük.

Az IPL készülék epiláló fejjel történő használatakor nagy energiájú villanó fény hőenergiájának elnyelődése révén a szőrtüszőben lévő különböző növekedési fázisban lévő szőrszálak károsodnak, illetve szétroncsolódnak, így válik lehetővé többszöri kezelés hatására a tartós szőrtelenítés.

Az IPL fotorejuvenációhoz alkalmazott fejének segítségével a fény impulzus hatására a kötőszövet sejtjei fokozottan termelik a bőr feszességéért felelős kollagén és elasztikus rostokat, a kötőszöveti rostok a kezelésre összehúzódnak, ezáltal a bőr feszesebbé, esztétikailag szebbé és fiatalabbá válik, az apró értágulatok is eltűntethetők.

A CO2 ablatív lézerrel a sebészeti kimetszést igénylő nem pigmentált elváltozásokat távolítjuk el, mely a sebgyógyulás szövődményeit képes csökkenti és ezáltal jobb esztétikai eredményt biztosít.

facial_mask_3_thumb2

A scanner CO2 lézerrel lehetőség van különböző alakzatú és nagyságú felszínes képletek precízebb eltávolítására.

A Dermaroller alkalmas a ráncok elsimítására, pattanások után megmaradt aknés hegek simítására, striák kezelésére, bőr rugalmasságának, feszességének fokozására.

A hiaruronsavas facelifting, botox kezelés és kémiai hámlasztás szintén a bőr rugalmasságának, felületi egyenetlenségének korrigálására szolgál, de a kezelést követően hosszabb idő szükséges a gyógyuláshoz, melyet szigorú fényvédelemmel kell kiegészíteni.

A mezoterápia során homeopatiás szereket, vitaminokat fecskendeznek a bőr alá invazív módon és ezzel próbálják a jobb kozmetikai eredményt elérni.

A korrekciót igénylő vagy megszüntetni kívánt tetoválások olyan lézerek (Er-YAG, dióda) segítségével távolíthatók el, melyeket kezelés során kialakuló kifejezett lokális gyulladás miatt ajánlatos téli időszakban elvégeztetni.

Forrás: