Plasztikai műtéttel a pattanáshegek ellen?

A heges arcbőr sok bosszúságot okoz, de a szike segít a bőrhibákon!

A heges arcbőr nehezen takarható el, eltüntetni pedig még körülményesebb.

Mi a megoldás?

A serdülőkorban lezajló hormonális változásoknak látható, és olykor maradandó nyomaival is szembesülni kell. Ezek az arcon megjelenő gyulladt pattanások után kialakuló hegek. Néhány esetben a hegesedés halványodik az idő múlásával, azonban nagyon gyakran felnőttkorban is könnyen észrevehetőek maradnak a sebhelyek. A viselőjük számára sok bosszúságot okozó bőrhibák eltüntetésére, végső lehetőségként a plasztikai sebészet jelentheti megoldást.

bőrhiba

Hogyan alakulnak ki a hegek?

Az arcbőr mirigyeinek elzáródása miatt, az általuk termelt faggyú nem tud a felszínre jutni, mely végül gyulladt pattanásokat eredményez. Ha ezeket a fájdalmas kiütéseket nem szakember kezeli, gyakran hegek jelennek meg az eltüntetésük után. A probléma orvoslásának első lépése – akárcsak a legtöbb esetben – a megelőzés, mivel a hegesedés súlyos és maradandó gondot jelent.

Mielőtt sebészhez fordulnánk!

A plasztikai sebészet, amellett hogy fájdalmas és pénzügyileg is megterhelő eljárás, nem minden esetben szükséges. Éppen ezért, mielőtt meghoznánk a végső döntést, érdemes alaposan megvizsgálni a többi lehetőséget is. Olykor, a természetes gyógymódok szintén hatékony megoldást jelentenek, általában azonban hosszabb időre van szükség a várt eredmény megtapasztalásához.

Az utolsó előtti lehetőség…

A szike helyett szintén ajánlott a speciális kozmetikai eljárások között is szemezgetni. Ezek közé tartozik sok más mellett a lézeres bőrkezelés, vagy a kémiai hámlasztás egyaránt. Amennyiben egyik kezelés sem hozza meg a kívánt eredményt, a plasztikai sebészet jelentheti a megoldást.

Hegmentesítő műtétek

Mielőtt sor kerülne a műtéti beavatkozásra, alapos felmérésre van szükség a páciensnél. A sebész megvizsgálja a hegek méretét, állapotát, illetve a gyógyulás várható idejének felmérése is megtörténik. Ez után kerül sor a korrekciós műtétre.

Fontos szempont, hogy minden ember bőre máshogy reagálhat a kezelésre, ezért a gyógyulás mértéke és hossza is változik. Ezekkel kapcsolatban természetesen, a szakemberek részletes tájékoztatásban részesítik a hegtől szabadulni kívánó pácienst.

Forrás: https://napidoktor.hu/