Párásító krém köhögésre!

A párásító kenőcs jobban segít az állandó megfázástól és köhögéstől szenvedő gyerekek tüneteinek enyhítésében, mint a vazelin.

Ian M. Paul, a Pennsylvaniai Egyetem gyerekorvosa és kutatótársai véletlenszerűen kiválasztott 2-11 éves, felső légúti betegségben szenvedő gyerekeket vizsgáltak, és úgy tapasztalták, hogy mind a párásító kenőcs, mind a vazelin megkönnyítette az éjszakáikat. A gyermekeket három csoportba osztották: az első a Vicks nevű párásító kenőcsöt, a második az Equate márkájú vazelint használta, a harmadikba tartozókat pedig egyikkel sem kezelték.

kenocs3

A kísérlet estéjén a szülőket arra kérték, lefekvés előtt 30 perccel végezzék el a kezelést. Másnap reggel jellemezniük kellett az éjszakájukat, a köhögések hosszát, intenzitását, és azt, milyen gyakran zavarta meg álmukat a roham. Megfigyeléseiket egy hét szempontot vizsgáló kérdőíven rögzítették, amely kitért a köhögések hosszára és súlyosságára, az orrfolyásra- és dugulásra, és a megfázás tüneteinek kihatására a szülők és a gyerekek éjszakájára.

A három csoport közül a párásító kenőcsöt használók számoltak be a legjobb eredményről. „Az ártalmatlan, de kellemetlen mellékhatások ellenére a párásító kenőcs tűnik a legjobb megoldásnak arra, hogy megkönnyítse a felső légúti megbetegedések tüneteinek elviselését, és nyugodt éjszakát biztosítson a gyermekeknek és szüleiknek.” – vonták le a következtetést a kutatók.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.