Orrspray – Így használd, hogy ne alakuljon ki függőség

Elárulta egy orvos, hogy mennyi ideig szabad használni az orrspray–t, hogy ne alakuljon ki függőség. Dr. Kulja András mindenkit óva intett a túlzott használattól.

“Az orrspray-függőség már szinte népbetegségnek számít, olyan sokan használják ezeket a szereket nap mint nap” – mondta Dr. Kulja András a TikTokon közzétett videójában. Az orvos most azt is elárulta, hogy mennyi ideig szabad használni ezeket, hogy ne alakuljon ki a függőség – figyelt fel az Szmo.

„A hatásuk abban rejlik, hogy olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek a gyulladt nyálkahártya ereinek összehúzódását váltják ki. Ennek következtében csökken a nyálkahártya duzzanata és könnyebben kapunk levegőt” – magyarázta Kulja András.

orrcsepp, orrspray

Fotó: 123rf.com

Szerinte viszont, amikor elmúlik ezeknek a szereknek hatása, akkor újra kitágulnak az erek, a nyálkahártya újra megduzzad, így pedig újra bedugul az orrunk. Ezt pedig csak úgy tudjuk csökkenteni, ha újra orrsprayt használunk.

„Ennek következtében egy körfolyamat indul el, és amikor már elmúlt a betegségünk, akkor is használnunk kell az orrsprayt, hiszen nélküle nem kapunk levegőt.”

Kulja András ezért mindenkit óva int ezen szerek túlzott használatától.

„Az orvosok azt mondják, hogy legfeljebb egy hétig, összesen három, négy, öt alkalommal lehet ezeket használni, és akkor nem alakul ki a függőség” – tanácsolta a szakember.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Van rosszabb az állandó orrdugulásnál: az orrcsepp-függőség

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.