Ök-öklendezésre akupresszúra

A Miami Állami Egyetem volt hallgatói egy hétköznapinak nevezhető fogorvosi problémára, a hányási és öklendezési reflex kiküszöbölésére kerestek hatékony megoldásokat.

A PharynMed nevű céget kifejezetten az új akupresszúrás eszköz gyártásához és forgalmazáshoz hoztak létre, melyet Donna Scarborough, a Miami Egyetem beszédpatológia és audiológia szakos docense és a gépészmérnök Miachael Bailey-Van Kuren közösen fejlesztett ki.

Öt évvel ezelőtt, miközben éppen egy kisgyerekek részére kidolgozott kutatási projektben vett részt, Scarborough eszébe ötlött egy olyan gyógyászati segédeszköz kialakítása, amely a tenyér egy bizonyos pontját lenyomva mérsékli, vagy akár teljes mértékben kikapcsolja az önkéntelen öklendezési reflexet.

akupunktura4801

„Donna Scarborough éppen étkezési zavarokkal küszködő gyerekekkel foglalkozott, akik nem tudták lenyelni a gyógyszereiket, és bizonyos fajta táplálékokat”, mondta James Stahly, fogszakértő, a PharynMed új vezérigazgatója. „Donna úgy próbálta meg vigasztalni a gyerekeket, hogy közben szorosan fogta kezüket, ekkor vette észre, hogy valamiféle összefüggés van a tenyér egy bizonyos pontja és az öklendezési reflex között.”

A leginkább egy kesztyűre emlékeztető akupresszúrás készülék nyomást fejt ki a tenyér egy bizonyos pontjára, aminek következtében az önkéntelen öklendezési reflex gyakorlatilag kikapcsol, mondta Stahly. Az eszközt mindkét tenyéren lehet alkalmazni 10-15 perccel a fogorvosi kezelést, vagy egyéb beavatkozást megelőzően, ugyanis az akupresszúrás hatás meglehetősen sokáig tart.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.