Multifokális szemüveg helyett kontaktlencse?

A kontaktlencsék legtöbbször ugyanazt a célt szolgálják, mint a hagyományos szemüvegek, de kis tömegűek, és gyakorlatilag észrevehetetlenek.

Más dioptriára van szükségem távolra és közelre, progresszív (multifokális) szemüveget hordok. Lehet-e kontaktlencsém?

Igen lehet. Multifokális kontaktlencse is létezik. Különleges kialakításának köszönhetően, ezzel a kontaktlencsével bármilyen fényviszony mellett tisztán láthatunk majd közelre és távolra egyaránt.

Mennyi időt vesz igénybe a progresszív kontaktlencsék megszokása?

Az általános kontaktlencse-próbánál kicsivel hosszabb időt vesz igénybe, hogy ezekhez a lencsékhez hozzászokjunk. A megszokási idő egyénfüggő.

Illesztése kissé bonyolultabb, elképzelhető, hogy a lencse értékén többször is változtatni kell, számítsunk erre, ne várjuk az első lencsétől, hogy tökéletes lesz.

szemuveg5

Általános tapasztalat, hogy ha valaki elszánja magát multifokális kontaktlencse viseletére, a legtöbb esetben sikerül megtalálni a számára legmegfelelőbbet.

Türelem éles látást teremt… minden távolságra… 40 év felett is…

FIGYELEM!

A kontaktlencse viselése csak rendszeres kontroll mellett biztonságos!

Ön mikor volt utoljára kontaktlencse kontrollon vagy látásvizsgálaton?

Fontos, hogy ne csak akkor látogassunk el a szemészhez, az optikushoz vagy az optometristához, ha úgy gondoljuk valami probléma van a szemünkkel. A szemészeti szűrést is rutinvizsgálatként kellene kezelni, amihez nem árt találni egy megbízható optikai szalont. Ilyen lehet például az Optiris Optika, aminek számos kirendeltsége van országszerte.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.