Mobiltelefont az időseknek!

Mára már a mobilkészülékek teljesen nélkülözhetetlenné váltak minden korosztály számára. Az idős emberek sem maradhatnak le. Egy csomó dolgot érdemes átgondolni, amikor számukra vásárolunk készüléket. Lássuk szép sorjában mire is kell ügyelnünk.

A mobiltelefonok elsősorban biztonsági szempontból fontosak. Ha például tulajdonosaik bajba keverednek, azonnal értesíteni tudják az illetékes hatóságot készülékükről. A segítség tehát egy karnyújtásnyira van. A nyugdíjasok gyakran szorulnak egészségügyi ellátásra, valamint orvosi segítségre.

Mobiljuk segítségével azonnal segítséget tudnak hívni, akkor is, ha otthoni készülékükkel esetleg valamilyen probléma van. A családtagjaikkal is könnyebben tartják a kapcsolatot. Modern készülékeikkel lehetőségük van üzenetek küldésére egyaránt, valamint tudnak videót rögzíteni, képeket készíteni, zenelejátszót használni és minden olyanhoz hozzáférnek, melyet a készülékük technológiája lehetővé tesz számukra.

A mai mobiltelefonok szórakozási lehetőségekkel és alkalmazásokkal segíthetik az időseket céljaik elérésében. Ehhez strapabíró és jó minőségű kütyükre van szükség. Rengeteg színből és modellből válogathatunk a telefonok piacán.

A gomboknak elég nagyoknak kell lenniük azért, hogy idősebb kezelőik is jól boldoguljanak. Mindenképpen meg kell róla győződnünk, hogy az általunk választott modell hatékonyan működtethető, valamint minden legyen rajta nyilvánvaló.

Ezen telefonkészülékek technológiái lehetővé teszik, hogy a menüt saját nyelvünkön láthassuk, valamint könnyedén megtalálhatjuk ha nem emlékszünk hová is tettük. Mielőtt megvásárolnánk egyet, alaposan ellenőrizzük az akkumulátort és a tartozékokat!

Lássunk néhány darabot, melyet kis hazánkban dobtak piacra és kifejezetten idős korosztályoknak találtak ki!

– Az Emporia Talk Comfort Mobiltelefon például pofonegyszerű kezelhetősége és hatalmas gombjai miatt vívta ki azt, hogy elsőként említsem meg.

okostelefon_katt1

– Szintén remek választás az Alcatel One Touch 282-es és a Concorde sPhone 1100-as is.

– Jól járunk még az EVOLVEO GX 445 EGO telefonnal is, valamint a Hagenuk E110-esével.

Ha idősebb korosztály számára keresgélünk, vegyük át mik is a legfontosabb tulajdonságai a készüléknek:

– Megfizethetőség

Nagy gombok

– Megfelelő kihangosítás

Nagy kijelző

– Legyen felhasználóbarát

Reméljük ezzel a cikkel hozzájárultunk a megfelelő készülék kiválasztásához, melyet akár szülinapi ajándéknak is szánhatunk korosabb szerettünknek. Jó vásárlást!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.