Letöltés kész. Fogfehérítés

A különféle interneten található fogfehérítési módszerekkel foguk épségét teszik kockára a tinik.

Az egészségügyi szakemberek szerint ezek a „csináld magad” módszerek akár visszafordíthatatlan károkat is okozhatnak. „Ezekben a házi készítményekben általában a szódabikarbóna és a hidrogén-peroxid a fő összetevők. Noha a sütőport évek óta alkalmazzák fogtisztításra, gyerekek kezében veszélyessé válhatnak ezek az alapanyagok” – fejtette ki Dr. Brad Wright, az Ausztrál Fogászati Társaság queenslandi tagozatának elnöke, majd így folytatta.

fog5

„Ha hosszú távon nem a megfelelő mennyiséget alkalmazza valaki az összetevőkből, károsíthatja a fogzománcot, az ínyt, és fertőzésveszélynek teszi ki magát. Ráadásul a zománc károsodásával éppen a sárgás színű dentin fog előtűnni, ami a zománc alatt található. Az érzékeny dentin így védtelenné válik, az ínyek pedig elfertőződnek, ahonnan a baktériumok bekerülnek a véráramba. Ha pedig a fehérítőanyagot lenyeli valaki, az komoly gyomorpanaszokhoz vezethet.”

A fogfehérítés témaköre azután  került most előtérbe, hogy nemrég egy szépségszalonban elvégzett rutin fogfehérítési eljárás során a páciens olyan sérüléseket szerzett, aminek következtében egy hónapig nem bírta megmosni a fogát. Az eset kapcsán a hatóságok nagyobb figyelmet kívánnak szentelni az olcsó kezelést kínáló, képzetlen „szakemberek” munkájára.

Forrás:


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.