Le a sötét karikákkal!

Nézz a probléma mélyére, mert van megoldás a karikás és táskás szemre. Mi a táskás szemek ellenszere?

Szemrevaló megoldások, ha el akarod tüntetni a kialvatlanság és fáradság nyomait a szemed alól. Az elkenődött sminkre emlékeztető sötét karikák nem szerepelnek a szépség listánkon, mégis folyton találkozunk velük a hosszura nyúlt éjszakákat követő reggeleken.

A táskás pillantásokért nem csak a stresszes, túlhajtott vagy bulikkal megspékelt, hajnalig tartó éjszakai kalandok a felelősek. Nézzük, mi más okozhatja és mivel orvosolható a sötét jelenlét.

Hiperpigmentáció

Hiperpigmentációról akkor beszélünk, ha a bőr egy területén a melanin – vagyis a barna bőrfesték – túltermelődik. A rendellenesség nem a bőrtípushoz kötődik. Kialakulásának okai lehetnek a káros UVA és UVB sugarak, a hormonok, az aknés hegek, illetve fertőzés vagy allergia is.

szem

Antioxidánsokkal a melanin ellen

Az oxidációs reakció során színes pigmentekké alakulnak a színtelen tápanyagok – derítették ki a kutatók. Az antioxidánsok viszont képesek megfékezni a folyamatot, így akadályozva meg a sötét foltok kialakulását a bőrön. A zöld teában lévő polifenon, a C-, illetve az E-vitamin, a szóját alkotó genistein mind hatékony antioxidánsok. Ezeket felhasználva visszanyerhető a szem alatti bőr szépsége is.

Bőrfehérítés

A melanin hatása szintén csökkenthető a rendszeres fényvédő készítmények használatával. Másrészt szintén jó megoldás, ha eleve kerüljük a napon tartózkodást. Emellett egyre több kozmetikai termék jelenik meg direkt a szem érzékeny bőrének ápolására, melyekkel kezelésbe vehetjük az érzékeny területet.

szemránc

Erek okozta karikák

A sötét foltokat okozhatják a sérült erek is. Ezek ellen szintén kozmetikai krémekkel és más, speciális termékekkel lehet védekezni. Megoldást jelenthet a K-vitamin bevitel, mely képes erősíteni az ereket.

Speciális szemfedő

Hűthető folyadékot tartalmazó szem-maszk alkalmazásával gyorsan csökkenthetőek a szem alatti duzzanatok. Kozmetikai termékeket forgalmazó boltokban könnyedén beszerezhető a speciális szemfedő, amit használat előtt néhány percre a fagyasztóba kell tenni, majd a szemünket letakarva 5-7 percig pihentetni.

A klasszikus ok

Ha a táskát a kialvatlanság, a túl sok cigaretta és a túlzásba vitt kávéfogyasztás okozza, akkor egyszerű a duzzanatok eltűntetésének módja. Törekedjünk életvitelünk normalizálására. Az alvás és az egészséges étrend csodákat tesz.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.