Láss tisztán a lézeres szemműtétekkel kapcsolatban!

Történhet bármi a szememmel a műtét alatt? Megvakulhatok a lézertől? Ugye 100%-ban biztonságos a kezelés? Bármennyire is „hétköznapi” beavatkozásnak számít már a lézeres látásjavítás, a fentiekhez hasonló kérdésekkel napi szinten találkozunk.

Nem véletlen a kíváncsiság és az érdeklődés; a szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk. De mi alapján találjuk meg azt a klinikát, ahol biztonságban érezhetjük magunkat és a szemünket? Érdemes például megnézni, hogy az ott alkalmazott módszerek minősítettek-e megbízhatóság szempontjából. Erről előzetesen nemcsak az intézmény honlapján, de személyesen is ajánlott érdeklődni.

Az egyik legmodernebb lézeres látásjavító kezelés, a Contoura például rendelkezik az amerikai Egészségügyi Hivatal engedélyével. Az FDA egy többéves tesztelési és engedélyezési folyamat végén mondta ki, hogy a Contourával jobb eredményeket érhetünk el, mint más hagyományos, hazánkban is alkalmazott kezelésekkel. Ha egy autós hasonlattal szeretnénk élni, azt mondanánk, a Contoura az a kezelés, amelyik rendelkezik hivatalos törésteszttel. Nem véletlen hát, hogy erre a műtéti technológiára egyre nagyobb a kereslet a világon.

„Ahogy az ujjlenyomatunk mintázata, úgy a szemünk felülete is teljesen egyedi. A Contoura figyelembe veszi az adott páciensre jellemző szemészeti jellegzetességeket, és ez alapján tervezi meg a személyre szabott kezelést” – mondja dr. Perényi Kristóf, a Saint James Szemészeti Központ szemész-, refraktív sebészorvosa.

Számos lézeres látásjavítás érhető már el Magyarországon, de sokszor teljesen hagyományos lézeres szemműtéteket végeznek hangzatos fantázianevek alatt. Ezeknél sokkal hatékonyabb a Contoura, amely nemcsak a dioptriát kezeli, hanem a rendkívül fejlett WaveLight® Topolyzer™ VARIO diagnosztikai eszköz segítségével 22.000 mérési ponton keresztül térképezi föl a teljesen egyedi felszínű szaruhártya töredezettségét, a világ egyik legmodernebb lézerkészüléke pedig leköveti a szem legkisebb mozgását is a műtét alatt, és annak figyelembevételével folytatja a kezelést.

Egy ilyen prémium látásjavító kezelés után nemcsak a látásunk terén várhatunk jobb eredményeket, de a gyógyulás is gyorsabb és fájdalommentesebb lehet. Akár már a műtét másnapján elérhető a kívánt látóélesség, amely a kezelt páciensek 92,6%-ánál 100%-os éleslátást, a páciensek 64,8%-nak 125%-os éleslátást jelent, és ami még ennél is hihetetlenebb, hogy a páciensek 34,4%-a 150%-os éleslátást ért el az FDA tesztelési és engedélyezési folyamat alapján.

A megfelelő színvonalú technológiával kezelt páciensek megszabadulhatnak a szemüveg és/vagy kontaktlencse viselés okozta korlátoktól, és számos olyan esetben is javulást tapasztalhatnak, amelyek korábban gyakoriak voltak (például olvasási nehézségek, fényérzékenység, fénykoszorú, káprázási jelenség, autóvezetés közben fellépő panaszok). Minél profibb egy műtét, annál rövidebb időn belül láthatnak mindent élesen és tisztán, közel és távol, nappal és éjszaka egyaránt.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.