Ideális derékméret – 100 cm

Az Amerikai Dietetikusok Szövetsége (American Dietetic Association) szerint a férfiaknak jobban oda kellene figyelniük a derékkörfogatukra, és amennyiben az érték meghaladja a 100 centimétert, úgy nem ártana fogyókúrába kezdeniük.

Ez az a kritikus pont ugyanis, amikor belépnek egy olyan kritikus kockázati zónába, ahol jelentősen megemelkedik az esélyük a komoly, krónikus betegségek kialakulására.

Derékkörfogat: ne haladja meg a 100 centimétert!

Manapság már elengedhetetlen pontosan tisztában lenni a vérnyomásunkkal, a koleszterinszintünkkel, a vércukorszintünkkel és a testsúlyunkkal – a férfiak esetében pedig éppen ennyire fontos lenne a derékkörfogat folyamatos mérése is.

t726tvth1

A szakértők ugyanis arra figyelmeztetnek, hogy amennyiben a derékméretük meghaladja a 100 centimétert, úgy egészségük veszélybe kerülhet – írja a HealthDay.

A hasi területen felhalmozódott zsírpárnák ugyanis – a test más részein felgyülemlett súlyfölösleghez képest, sokkal nagyobb mértékben – növelik az olyan súlyos egészségügyi problémák kialakulásának kockázatát, mint például a cukorbetegség, a szívbetegségek, valamint bizonyos típusú rákos elváltozások.

Ahhoz, hogy a férfiak otthon helyesen mérjék meg a derékkörfogatukat, a mérőszalagot a köldök fölött néhány centiméterrel, a test legkeskenyebb részén kell körbefuttatniuk, és nem szabad túl szorosra húzniuk. Így kaphatják meg a pontos értéket, amelyet havonta érdemes ellenőrizni.

Számítsa ki ideális testsúlyát! Kattintson ide!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.